Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els apartaments turístics posen el crit al cel per la proposta d’una nova taxa a Barcelona
  • CA

L’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (Apartur) s’ha llançat a sobre d’Esquerra Republicana per haver proposat elevar la taxa turística pròximament. La iniciativa que va liderar el grup republicà ha estat rebutjada “totalment” per la patronal. Segons han expressat en un comunicat recollit per Europa Press, consideren que s’ha oblidat que, fa dos anys, la taxa “ja va patir un augment, arribant-se a triplicar”. A més, lamenta que aquella iniciativa igualés, en termes de pressió fiscal, els apartaments turístics i els hotels de luxe.

Així i tot, hi ha diferències en la taxa turística actual, igual que n’hi hauria en la proposta d’ERC. Actualment, un viatger que fa nit a Barcelona paga entre 0,65 i 2,25 euros per nit en funció del tipus d’allotjament i del tipus de creuer. Si aquesta iniciativa tirés endavant, passarien a pagar entre 4,65 i 6,35 euros, una diferència substancial. Amb 30 milions de pernoctacions anuals, Barcelona només ingressa uns 15 milions anuals perquè s’ha de repartir els guanys amb la Generalitat, que és qui estableix la taxa.

Per tot plegat, Apartur reclama a la Generalitat que es reparteixin les despeses del turisme més enllà de demanar-los ingressos als allotjaments. El president de l’associació, Enrique Álcantara, ha opinat que una pujada “no ajudaria” a detecar amb més facilitat l’oferta de pisos il·legals “sinó tot el contrari”. 

Amb aquesta mesura, ERC estima que es podrien recaptar 100 milions d’euros anuals.I el regidor del partit que porta els temes econòmics, Miquel Puig, va matisar que l’import del nou recàrrec seria “íntegrament per l’Ajuntament de Barcelona”.

Més notícies
ERC proposa apujar la taxa turística per reduir la pressió a Barcelona
Notícia: ERC proposa apujar la taxa turística per reduir la pressió a Barcelona
Comparteix
La mesura, que és competència de la Generalitat, podria suposar una recaptació addicional de 100 milions d’euros anuals
Barcelona tanca l’estiu amb rècord de turistes i creueristes
Notícia: Barcelona tanca l’estiu amb rècord de turistes i creueristes
Comparteix
La ciutat registra xifres històriques en nombre de visitants, creueristes i passatgers a l'aeroport

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa