Barcelona és un destí consolidat i, malgrat les protestes veïnals i la voluntat del govern municipal de posar-hi límits, l’arribada de turistes no para de créixer. L’estiu ha accelerat la recuperació iniciada a principis d’any i ha permès batre tots els registres històrics, tant pel que fa al nombre de visitants i pernoctacions com en creueristes i passatgers de l’aeroport del Prat. En total, 8,1 milions de persones han visitat Barcelona en els vuits primers mesos de l’any.

Les dades les ha presentat el tinent d’alcaldia d’Economia, Jaume Collboni, juntament amb els regidors de Turisme i Comerç –tres àrees que aquest mandat són responsabilitat dels socialistes– en una trobada amb els agents econòmics i socials de Barcelona. Tots els indicadors mostren que “la ciutat acumula vuit mesos d’estabilitat positiva en el sector turístic”, segons han explicat fonts municipals.

L’augment del turisme suposa un gran repte pel govern, que ha reconegut que “s’ha de gestionar millor”. El regidor de Turisme, Xavier Marcé, ha assegurat que el consistori treballa per diversificar les activitats de lleure i que aposta per centrifugar els turistes cap a zones de fora de Barcelona per “desmassificar” la ciutat. “Si cal reduir el nombre de turistes? Igual no és necessari”, ha dit. El que cal és administrar millor la seva arribada.

Els hotels recuperen sensacions

Els hotels, que estan en ple litigi amb l’Ajuntament per liquidar el pla de Colau que limita l’obertura de nous establiments, han notat més que ningú la recuperació del turisme. Entre gener i agost, 5,7 milions de turistes s’han allotjat en hotels, un 6,3% més que en el mateix període del 2018, mentre que les pernoctacions han crescut un 7,2% fins a arribar als 14,65 milions.

Pel que fa al país de procedència, es manté la tendència dels últims anys i l’augment del turisme internacional (+8,5%) compensa amb escreix la caiguda del nacional (-3,6%). Per la seva banda, els allotjaments turístics han disparat un 14,2% l’arribada de turistes i han registrat gairebé 2,4 milions de persones, un nou màxim històric. En canvi, el nombre de pernoctacions s’ha mantingut estable i ha caigut un lleuger 0,2% fins als 7,6 milions. 

El port i l’aeroport, a tota velocitat

El port i l’aeroport, dues infraestructures que estan al centre de la polèmica per les intencions de BComú de reduir la seva activitat, també estan registrant xifres mai vistes. El Prat ha tancat el mes d’agost amb 35,6 milions de passatgers i encadena creixements mensuals des del 2014. Respecte al port, l’arribada de creueristes creix un 5,4% i fins a l’agost havien passat pel port dos milions de persones gràcies a la intensa activitat dels mesos d’estiu. 

Més notícies

ERC i PSC tanquen files amb el pla hoteler d’Ada Colau

Notícia: ERC i PSC tanquen files amb el pla hoteler d’Ada Colau
Comparteix
JxCat i Cs demanen refer el PEUAT aprovat el 2017 davant les sentències desfavorables dels darrers mesos en lloc de presenta un recurs al Suprem
Notícia: ERC i PSC tanquen files amb el pla hoteler d’Ada Colau - Mobile

El govern d’Ada Colau defensa la vigència del pla hoteler malgrat les sentències

Notícia: El govern d’Ada Colau defensa la vigència del pla hoteler malgrat les sentències
Comparteix
La tinenta d'alcaldia Janet Sanz anuncia que l'Ajuntament demanarà un aclariment judicial sobre les sentències contràries al PEUAT
Notícia: El govern d’Ada Colau defensa la vigència del pla hoteler malgrat les sentències - Mobile

ERC espera que la sentència que anul·la el pla hoteler de Colau “no tingui recorregut”

Notícia: ERC espera que la sentència que anul·la el pla hoteler de Colau “no tingui recorregut”
Comparteix
El portaveu del grup, Jordi Coronas, espera que "s'hagin fet les coses com cal"
Notícia: ERC espera que la sentència que anul·la el pla hoteler de Colau “no tingui recorregut” - Mobile

La totalitat del pla hoteler de Colau, en entredit per una altra sentència

Notícia: La totalitat del pla hoteler de Colau, en entredit per una altra sentència
Comparteix
El Gremi d'Hotels de Barcelona avança que una nova resolució del TSJC anul·la el pla sencer perquè en considera insuficient l'avaluació econòmica i financera
Notícia: La totalitat del pla hoteler de Colau, en entredit per una altra sentència - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Patètic a setembre 25, 2019 | 17:16
    Patètic setembre 25, 2019 | 17:16
    Quins "rècords" més patètics, quan no hi càpiga més gent que fareu? Seria millor batre altres rècords com ara de neteja, de democràcia, de tolerància... Quin sentit té que cada estiu i setmana santa hi hagi aquesta mena de rècords?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa