Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La totalitat del pla hoteler de Colau, en entredit per una altra sentència
  • CA

La totalitat del pla de regulació hotelera d’Ada Colau i no només un dels articles clau està en entredit. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul·lat íntegrament el Pla especial urbanístic d’allotjaments turístics (Peuat) de Barcelona, en una sentència a la que ha tingut accés l’agència Europa Press. El jutjat es fonamenta en una insuficient avaluació econòmica i financera de les actuacions incloses al pla. Consultat pel TOT Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona ni confirma ni desmenteix la novetat i reitera que el govern municipal està analitzant l’abast jurídic de les diferents sentències rebudes els darrers dies. 

El Gremi d’Hotels de Barcelona ha avançat aquesta tarda en un comunicat que hi havia una altra sentència judicial, més àmplia i independent de la que ha tombat el decreixement obligatori pels hotels que es rehabilitin. La causa l’ha defensada el despatx d’advocats Cuatrecasas i segons el diari El País seria fruit d’una demanda de la cadena Olivia Hotels.

Fonts del TSJC apunten al TOT Barcelona que es farà pública pròximament la sentència en qüestió per aclarir-ne l’abast. El sector ha presentat més de 120 contenciosos contra aquesta pla, que és un dels projectes estrella del passat mandat i ha estat tota una bandera per als comuns durant la campanya electoral.  L’anul·lació de tot el PEUAT podria obrir la porta a que es presentin nous projectes hotelers per a zones on ara està prohibit instal·lar-ne de nous, ja que amb el pla es va acabar la moratòria de llicències prèvia. 

Segons el Gremi d’hotelers, les diferents sentències que va resolent la Secció Tercera de la Sala Contenciosa Administrativa del TSJC “marquen el camí” al govern municipal per afrontar un “necessari replantejament de l’actual PEUAT”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa