Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC proposa apujar la taxa turística per reduir la pressió a Barcelona
  • CA

ERC proposa apujar la taxa turística per reduir la pressió a Barcelona i millorar la recaptació per mitigar l’impacte de l’activitat turística a la ciutat. Els republicans volen que l’Ajuntament insti a la Generalitat a canviar la llei per introduir un “recàrrec” especial de 4 euros per cada pernoctació i desembarcament que hi hagi a Barcelona. Amb aquesta mesura, ERC estima que es podrien recaptar 100 milions d’euros anuals.

Actualment, un turista que fa nit a Barcelona paga entre 0,65 i 2,25 euros per nit en funció del tipus d’allotjament i del tipus de creuer. Si aquesta iniciativa tirés endavant, passarien a pagar entre 4,65 i 6,35 euros, una diferència substancial. Amb 30 milions de pernoctacions anuals, Barcelona només ingressa uns 15 milions anuals perquè s’ha de repartir els guanys amb la Generalitat, que és qui estableix la taxa.

Converses en marxa

El regidor d’ERC que porta els temes econòmics, Miquel Puig, ha matisat que l’import del nou recàrrec seria “íntegrament per l’Ajuntament de Barcelona”, mentre que l’actual taxa es mantindria intacte. Els republicans encara estan conversant amb els grups municipals per assegurar-se els vots del ple i confien que tant els comuns com el PSC donin suport a la mesura, que en qualsevol cas depèn del Govern.

“Hi ha massa pressió turística i de poc valor afegit”, ha insistit Puig. “La idea és que l’Ajuntament pugui determinar la quantitat del recàrrec en funció del barri i de l’època de l’any per modular l’arribada de turistes”. Així, a les zones més cèntriques els turistes sempre pagarien l’import màxim, mentre que es podrien fer descomptes en els barris més perifèrics per incentivar l’allotjament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa