Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Cambra demana que l’Ajuntament ampliï les terrasses per espaiar els clients sense perdre negoci
  • CA

La Cambra de Comerç de Barcelona demana a l’Ajuntament que hi hagi “màniga ampla amb les terrasses” dels bars i restaurants de cada al desconfinament després de la pandèmia. En paraules del president de l’entitat, Joan Canadell, això significa que els responsables municipals haurien d’estar disposats a ampliar els metres quadrats de cada terrassa, sense augmentar-hi la taxa que es cobra, durant el període en què l’aforament s’hagi de reduir a un terç per evitar la proximitat entre clients. D’aquesta manera, el volum de negoci que s’hi podria fer seria el mateix que sense reduir l’aforament de l’espai. “Si hi ha una terrassa de 10 metres quadrats i l’espai ho permet amb una invasió mínima i raonable de l’àrea per a vianants, això s’hauria de poder fer amb un tràmit ràpid a través d’una web”, ha reclamat Canadell en una roda de premsa virtual amb la vicepresidenta de l Cambra, Mònica Roca.

Segons Canadell, el Gremi de Restauració demana aquesta mesura i la Cambra “hi dona suport”. “Si l’Ajuntament s’hi nega, cosa que ens semblaria malament, o si l’espai no ho permet, aleshores cada empresari haurà de valorar si ha de prorrogar l’ERTO, que aleshores ja no serà per força major sinó per productivitat”, ha advertit.

I en aquesta línia ha llançat un altre avís: no tan sols a la restauració, sinó en molts sectors, molts ERTOs de força major es poden convertir en ERTOs de producció i d’aquests, una part poden desembocar en EROs, una reducció de plantilla definitiva, i fins i tot en tancaments. Per això, ha avisat l’Estat que “més val destinar recursos a ajuts directes a les empreses que realment els necessitin ara, perquè si no ens trobarem amb un 20% d’atur i això serà dolent per al mateix Estat, que es col·lapsarà amb prestacions i subsidis i una caiguda d’ingressos perquè molta gent deixarà de cotitzar i moltes empreses de pagar impostos”.

Per això, ha anunciat que “les Cambres veurien bé que l’Estat fes un programa d’ajuts, a través de les mateixes cambres, aprofitant la capil·laritat territorial que tenen”. “Les cambres prodíem assumir fer els estudis tècnics i els informes que calguessin per decidir quines empreses realment necessiten aquests ajuts. Ja ho hem proposat avui mateix en una reunió de cambres d’Espanya, i espero que ells ho transmetin al govern espanyol. Si no, ho comunicarem nosaltres”, ha garantit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa