Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els restauradors avisen que la majoria de terrasses només podran obrir amb menys de 5 cadires

El Gremi de Restauració de Barcelona avisa que les “gravíssimes restriccions d’aforament” dels plans del govern espanyol “retardaran la reobertura dels locals” i que, a Barcelona, suposen que el 72% de les terrasses només puguin obrir amb menys de 5 cadires. En un comunicat, els restauradors insisteixen al consistori perquè ampliï els espais actuals “després d’aplicar un model de restriccions i de retallades durant els últims cinc anys”. De fet, asseguren que la primera tinença de l’alcaldia, encapçalada per Jaume Collboni, s’ha compromès a estudiar l’ampliació d’espais i canvis en les ordenances fiscals, així com la bonificació de la taxa de terrasses el 2020.

El Gremi avisa que el consum trigarà entre un i dos anys a recuperar-se, i que en el cas concret de la capital catalana la facturació es veurà especialment minvada pel tancament de fronteres i l’absència de turistes estrangers. De fet, el director del Gremi, Roger Pallarols, destaca que des de les administracions “s’està confonent reobertura amb reactivació del consum”. “És obvi que el pla de reactivació s’ha dissenyat des d’un despatx i que no s’ha contrastat amb els representants de la restauració”, ha lamentat Pallarols.

En aquest sentit, el Gremi considera que molts restaurants retardaran la reobertura fins a la fase 3, i assenyala que es mantenen a l’aire “incògnites” com què fer per al pagament dels lloguers i la reincorporació de la plantilla.
Com espera el govern que els restauradors paguin el lloguer amb el negoci tancat o treballant a un terç de l’aforament? Què passarà amb els treballadors: es reincorporaran de cop?”, ha plantejat Pallarols. Des del Gremi reclamen “intervenir els lloguers de local comercial” i prorrogar els ERTO de força major permetent “la reincorporació gradual del personal”.

Actualment, explica el Gremi de Restauradors, el 72% de les terrasses a Barcelona –corresponents a 4.096 llicències- tenen 16 cadires o menys. A un terç de la capacitat, queda una ràtio de 4,8 cadires. “Quin establiment pot funcionar amb un aforament màxim de 4,8 persones? És l’hora d’actuar”, ha dit el director del Gremi.

El Gremi demana al consistori de Colau que decideix “si rectifica i estén la mà als restauradors o si agreuja encara més les conseqüències de l’aturada”. “El sector espera ansiós la resposta, és l’hora d’ampliar les terrasses”, ha destacat Pallarols.

Més notícies

Els restauradors de Barcelona calculen que un 25% dels locals tancarà per la crisi post-virus

Notícia: Els restauradors de Barcelona calculen que un 25% dels locals tancarà per la crisi post-virus
Comparteix
El Gremi de Restauració de Barcelona calcula que, en el millor dels escenaris, un 25% dels 8.300 locals de la ciutat no superaran a la crisi
Notícia: Els restauradors de Barcelona calculen que un 25% dels locals tancarà per la crisi post-virus - Mobile
Imatge d'arxiu d'una terrassa a l'avinguda Gaudí / Meritxell M. Pauné

Els restauradors volen més taules a les terrasses i més espai per distanciar-les quan reobrin

Notícia: Els restauradors volen més taules a les terrasses i més espai per distanciar-les quan reobrin
Comparteix
La proposta és part d'un pla de rescat que reclamen a l'Ajuntament, com ja estarien fent altres ciutats
Notícia: Els restauradors volen més taules a les terrasses i més espai per distanciar-les quan reobrin - Mobile

Els restauradors de Barcelona aspiren a obrir a finals de maig però demanen garanties

Notícia: Els restauradors de Barcelona aspiren a obrir a finals de maig però demanen garanties
Comparteix
El Gremi reclama a l'administració "un missatge inequívoc" perquè puguin reobrir
Notícia: Els restauradors de Barcelona aspiren a obrir a finals de maig però demanen garanties - Mobile

JxCat demana la suspensió de la nova taxa de terrasses per ajudar els restauradors després del virus

Notícia: JxCat demana la suspensió de la nova taxa de terrasses per ajudar els restauradors després del virus
Comparteix
La presidenta del grup municipal, Elsa Artadi, presentarà a la comissió municipal una proposta de 44 mesures per treure la ciutat de la crisi causada pel confinament
Notícia: JxCat demana la suspensió de la nova taxa de terrasses per ajudar els restauradors després del virus - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa