Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els restauradors de Barcelona aspiren a obrir a finals de maig però demanen garanties
  • CA

El director del Gremi de Restauració de Barcelona, ​​Roger Pallarols, aspira a poder reobrir bars i restaurants reobrin durant la segona quinzena de maig o en començar el juny, però també rebutja especular sobre dates si abans no s’aclareixen “els plans de futur per al sector, en quines condicions se’l compensarà i quines restriccions es posaran per reobrir”.

“La data ideal seria el 15 de maig i la data amb més cautela seria l’1 de juny”, però és tan essencial la data com les condicions en què es reprengui l’activitat, ha insistit Pallarols sobre les conseqüències del coronavirus. “És el raonable: amb massa temps més de tancament, es multiplica el risc que les conseqüències siguin encara més irreversibles. Però no tinc la confirmació de ningú que m’hagi dit que treballen amb aquestes dates”, ha afegit sobre els seus contactes amb les administracions públiques.

Ha insistit que l’important són les condicions econòmiques en què es reobri, i que hi hagi “un missatge inequívoc de les autoritats que és segur usar els bars i restaurants de Barcelona i del conjunt d’Espanya”. Considera, fins i tot, que reobrir sense aquestes premisses pot ser letal, perquè estar obert a el públic i no rebre clients augmentaria encara més les despeses “i per tant la situació es pot agreujar”.

Possible tancament del 25% dels locals

Amb la situació actual, el Gremi tem que la caiguda del consum intern i turístic acabi amb el 25% dels 8.500 bars i restaurants de la ciutat de Barcelona tancats en els propers 12 mesos, és a dir, des d’ara fins a l’inici de la propera temporada alta, quan es recuperarà el turisme “en el millor dels casos”.

Fins ara Pallarols ha parlat amb el govern espanyol, la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona, ​​inclosos la ministra de Comerç, Reyes Maroto, la consellera d’Empresa, Carme Chacón, i el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, a més de tots els grups del Congrés i els de l’oposició de l’Ajuntament.

Què demanen a cada administració

El Gremi de Restauració considera que les administracions públiques “no entenen que elles també han de fer sacrificis” per repartir entre tots les pèrdues per la pandèmia, i reclama als governs estatal, català i municipal exempcions fiscals tant aquest any com l’any que ve.

El Gremi també demana al govern espanyol que el restaurador no hagi de pagar el lloguer mentre el local estigui tancat, i que després el preu s’adeqüi a la proporció d’espai de l’establiment que es vagi reactivant, i evitar així de pas l’especulació immobiliària.

Pallarols també insta l’executiu de Pedro Sánchez a remodelar els ERTO: al·lega que incorporar a tots els empleats de cop després de l’estat d’alarma seria mortal per al negoci. Creu que s’han d’incorporar gradualment segons les condicions de cada reobertura, “i suprimir la prohibició d’acomiadar ningú durant sis mesos”, perquè caldrà escollir entre donar feina a qui es pugui o tancar, si no es pot mantenir tota la plantilla.

A la Generalitat, el Gremi li demana reconsiderar tributs i cànons, i recorda estava tramitant un pressupost pretenia augmentar impostor, de manera que li planteja refer aquests comptes per reduir la fiscalitat a les empreses.

I a l’Ajuntament, Pallarols li demana, sobretot, “eliminar l’abusiva taxa de terrasses” i relaxar les condicions a què estan sotmeses a Barcelona. Al·lega que precisament la terrassa pot salvar-los perquè els clients s’hi sentiran més segurs que no pas a l’interior dels locals.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Conillet de vellut a abril 23, 2020 | 13:24
    Conillet de vellut abril 23, 2020 | 13:24
    Doncs ara per ara tenim moltes altres preocupacions com la de preocupar-nos per anar al restaurant. Primer solucionar el tema feinai després continuar menjant a casa on almenys SÍ que hi ha higiene i sabem què mengem!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa