Els restauradors volen més taules a les terrasses i més espai per distanciar-les quan reobrin

Els restauradors de Barcelona, al centre de la catàstrofe econòmica d’aquests mesos, segueixen explotant l’única via que els queda a molt per salvar-se: la insistència. Davant la manca de noves mesures que els ajudin a passar el tràngol, aquest migdia han fet arribar un comunicat on es demana un pla de rescat a l’Ajuntament. En aquesta proposta, el Gremi de Restauració de Barcelona demana incrementar el nombre de taules a les terrasses i fer créixer la separació entre elles per poder respectar el distanciament físic. Així es compensaria la reducció d’aforament a l’interiors dels locals. Segons el comunicat, almenys els consistoris de ciutats com Madrid i Sevilla ja s’hi han posicionat a favor de mesures en aquesta línia.

“Els negocis estan tocats de mort: un any sense Mobile, sense Setmana Santa, sense turisme internacional. S’ha de reflotar el sector“, ha apuntat el president de l’entitat. En aquest sentit, el portaveu del gremi reclama “l’exempció de diversos tributs” com la taxa de terrasses, recollida de residus o l’IAE “en un 75%” i fer-la extensiva a tot l’any. “Limitar les bonificacions als dies d’estat d’alarma no és suficient”, resol.

També es fa la petició d’anul·lar l’increment de la taxa de terrasses que es va aprovar a finals de 2019 i fixar uns nous imports, raonables i de manera consensuada amb el sector. Aquesta mesura, de fet, també l’havien reclamar públicament grups municipals com Junts per Catalunya

Nou comentari