Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La consellera d’Empresa defensa la “transparència” de les eleccions de la Cambra de Barcelona
  • CA

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha obert la porta a establir un mínim de participació a les eleccions a les cambres per dotar-les d’una major “legitimitat”. Preguntada per la diputada del PSC Alícia Romero sobre aquesta qüestió, la consellera ha assegurat que “no està gens contenta” amb el percentatge de participació de les eleccions a les cambres del setembre, d’un 4%. “Trobo bé que hi hagi un mínim de participació, és un element que legitima”, ha assegurat Chacón a la comissió d’Empresa i Coneixement per informar sobre les actuacions per facilitar un procés electoral amb garanties a la Cambra de Comerç de Barcelona. De totes maneres, actualment la proposta no està sobre la taula ni es preveu, per ara, incorporar-la a la Llei de Cambres, el primer esborrany de la qual es presentarà a principis de 2020.

​Chacón ha defensat que els comicis en què es va escollir Joan Canadell van ser amb “major seguretat i major transparència” pel vot electrònic. De fet, la consellera ha assegurat que aquesta eina va fer que la participació augmentés, passant del 2% en les eleccions de 2010 al 4% dels comicis d’enguany.

“Vam adquirir el compromís com a conselleria de renovar els plenaris i introduir el vot electrònic i hem generat un procés amb garanties”, ha assegurat Chacón. Davant les crítiques dels partits de l’oposició, la consellera ha remarcat que es va tractar d’un procés electoral “100% legal” i “tecnològicament segur”.

En referència a la Llei de Cambres, la titular del departament d’Empresa i Coneixement ha destacat la necessitat d’abordar quina serà la representativitat d’aquestes entitats, quines funcions tindran, com es finançaran i quins seran els “sistemes d’equilibri territorials”. En aquest context, el PSC ha proposat establir un llindar mínim de participació, una proposta a la qual s’ha sumat també En Comú Podem, que ha demanat també mecanismes per garantir “que no es pugui comprar la representativitat”.

Per la seva banda, el diputat d’ERC Antoni Castellà ha plantejat canviar el vot per epígrafs. La consellera també ha obert la porta a modificar aquest punt, tenint en compte que “hi ha professions que no hi eren fa deu anys i ara sí que hi són”.

“Si ens plantegem que ens agradaria que les cambres fossin més democràtiques, s’ha de reformular el model de finançament”, ha afegit. En qualsevol cas, la Conselleria està encara treballant sobre l’avantprojecte de la Llei, que es presentarà a principis de 2020.

En la comissió també s’ha preguntat a Chacón sobre el paper del president de la Cambra de Comerç de Barcelona. El diputat de Ciutadans Martí Pachamé ha assegurat que Canadell fa “declaracions incendiàries” i l’ha acusat d’impulsar un “boicot comercial”. “L’ANC ha colonitzat la Cambra de Comerç de Barcelona”, ha criticat.

En aquest sentit, Pachamé ha demanat a Chacón que “traslladi la neutralitat” a la institució que tutela. “Tutelem però no manipulem”, ha assegurat la consellera, que ha reafirmat la seva aposta per una economia “innovadora, integradora, sostenible i oberta al món”.

Més notícies
La conselleria tomba el recurs dels perdedors de la Cambra contra Canadell
Notícia: La conselleria tomba el recurs dels perdedors de la Cambra contra Canadell
Comparteix
Empresa desestima la petició de les candidatures de l'establishment de Tusquets i Macià, que van denunciar irregularitats en el procés electoral
Empresa rebutja la suspensió del ple de constitució de la Cambra demanada per Tusquets
Notícia: Empresa rebutja la suspensió del ple de constitució de la Cambra demanada per Tusquets
Comparteix
La conselleria no ha entrat en el fons de la qüestió i té dos mesos per resoldre el recurs d'alçada
La renuncia de dues empreses a la Cambra deixa intacta la majoria d’Eines de País
Notícia: La renuncia de dues empreses a la Cambra deixa intacta la majoria d’Eines de País
Comparteix
Magma Design i Avant Telecom no han recollit les credencials i hauran de ser substituïdes
Canadell aguanta l’ofensiva de l’establishment i és investit president de la Cambra
Notícia: Canadell aguanta l’ofensiva de l’establishment i és investit president de la Cambra
Comparteix
Les candidatures de Carles Tusquets i Ramon Masià ha intentat evitar la constitució del ple enviant un notari per notificar la impugnació dels resultats
Un ple que canviarà la història de la Cambra de Comerç amb l’establishment en contra
Notícia: Un ple que canviarà la història de la Cambra de Comerç amb l’establishment en contra
Comparteix
Joan Canadell i l’equip d’Eines de País formaran el nou comitè executiu de l’ens
La Generalitat manté el ple d’investidura de la nova Cambra de Comerç
Notícia: La Generalitat manté el ple d’investidura de la nova Cambra de Comerç
Comparteix
La conselleria d'Empresa i Coneixement no té constància del recurs d'alçada que demana ajornar la presa de possessió de Joan Canadell i l'equip d'Eines de País
Carles Tusquets, que ha guanyat un escó a la Cambra de Comerç de Barcelona, en un acte / ACN
Ofensiva de l’establishment contra la investidura de Canadell a la Cambra
Notícia: Ofensiva de l’establishment contra la investidura de Canadell a la Cambra
Comparteix
Un grup de 22 candidats i electors denuncien que el sistema de votació era massa complex i consideren que hi ha "vulneració dels drets fonamentals"
Dues de les candidatures perdedores denuncien possibles irregularitats a les eleccions a la Cambra
Notícia: Dues de les candidatures perdedores denuncien possibles irregularitats a les eleccions a la Cambra
Comparteix
Denuncien la vulneració de la llei catalana i espanyola i que les empreses Scytl i Agtic Consulting han incomplert el plec de condicions

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa