La renuncia de dues empreses a la Cambra deixa intacta la majoria d’Eines de País

El ple de la Cambra de Comerç, que encara no s’ha reunit oficialment, ja té les dues primeres baixes. Magma Design, una de les 14 empreses que van aconseguir un seient de pagament, i Avant Telecom, de la candidatura d’Eines de País, han renunciat a recollir les credencials que els donen dret a ocupar un seient al ple i, per tant, hauran de ser substituïdes, segons ha confirmat al TOT Barcelona l’ens que presideix Joan Canadell. 

No obstant això, la candidatura independentista no perdrà la majoria absoluta a la Cambra. Segons ha avançat El Nacional, en el cas d’Avant Telecom, el seu responsable no ha recollir les credencials “per motius personals” i el seu lloc serà ocupat per la segona empresa més votada en el seu epígraf: Infinit Air, de la candidatura d’Enric Crous, que en principi ja hauria anunciat que donarà suport a Eines de País.

El cas de Magma Design és diferent perquè de moment el seu escó quedarà buit i el ple el formaran 59 cadires. Com que Magma va accedir mitjançant una cadira de pagament, la seva situació és més complexa. Canadell va anunciar fa uns dies que els serveis jurídics de la Cambra estan estudiant el cas. L’opció més viable és que s’obri una nova convocatòria per trobar una empresa que pagui els 75.000 euros que exigeixen els estatuts.

Nou comentari

Més notícies

Així va amagar la Cambra de Valls l’informe sobre la viabilitat d’un Estat propi

L'anterior president considerava que els informes sobre les conseqüències econòmiques de la independència comprometien la corporació i va decidir que no passessin pel ple

La nova Cambra arrenca amb dos estudis sobre inversions i una auditoria al govern anterior

El primer comitè executiu del mandat ha aprovat una bateria de mesures per començar la revolució que vol posar en marxa Eines de País