Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La nova Cambra arrenca amb dos estudis sobre inversions i una auditoria al govern anterior
  • CA

El comitè executiu de la Cambra de Comerç de Barcelona ha arrencat aquest dilluns amb una reunió prolífica on s’ha aprovat una bateria important de mesures per posar en marxa el programa d’Eines de País. Entre les decisions més importants destaca l’encàrrec dels dos primers informes per al Servei d’Estudis de l’ens, un per quantificar les inversions estrangeres a Catalunya i un altre sobre els costos d’oportunitat de totes les inversions en infraestructures que l’estat no ha fet en els últims anys. Una altra de les primeres coses que es faran serà una auditoria due dilligence per saber l’estat de comptes de la Cambra al final del mandat passat.

El president de la Cambra de Comerç, Joan Canadell, ha assegurat que la voluntat de l’ens és mantenir la “màxima transparència possible” i que l’auditoria encarregada sobre l’últim mandat de Miquel Valls no respon “a cap sospita” concreta, sinó que simplement volen estar segurs que tot s’ha deixat en ordre. “Volem saber la situació dels comptes i de responsabilitats de l’anterior mandat”, ha dit. En aquest sentit, ha anunciat que la Cambra publicarà un estudi que es va fer el 2012 sobre les conseqüències que podia tenir per a Catalunya ser un estat independent i que en el seu moment no es va publicar.

Impuls al Servei d’Estudis

Canadell també ha reiterat la seva confiança en el Servei d’Estudis de la Cambra i ha anunciat que no només es mantindrà l’equip actual, sinó que ja s’ha iniciat el procés de contractació de dos nous tècnics, un per l’àrea d’infraestructures i un per a la d’economia en general. “És una àrea molt important que després de les retallades havia quedat molt reduïda”, ha explicat el president. Les noves contractacions són fruït de les primeres reunions que el comitè executiu ha mantingut amb el Servei d’Estudis, que ha mostrat molt bona predisposició per accelerar el ritme de publicacions però ha demanat més personal per poder fer-hi front.

El primer estudi que s’ha encarregat i que hauria d’estar llest a finals de juliol és sobre les inversions estrangeres a Catalunya. L’objectiu és millorar el sistema per quantificar-les i avaluar-les, ja que la Cambra considera que les dades que publica l’estat “no són fidedignes”. Canadell ha posat com a exemple que l’any passat es va comptabilitzar la compra d’Abertis per part d’Atlantia i ACS, valorada en 14.000 milions, com a inversió feta a Madrid quan només va ser “un canvi d’accionariat que no va provocar riquesa”, ha criticat l’empresari.

El segon estudi, que ja serà pel pròxim mes d’octubre, quantificarà els costos d’oportunitat que han tingut per Catalunya les inversions promeses i no fetes per l’estat en els últims anys, com podria ser la millora de Rodalies o les inversions al port i l’aeroport.

Més notícies
“El projecte d’una Catalunya amb Estat propi dins de la UE representa una oportunitat”
Notícia: “El projecte d’una Catalunya amb Estat propi dins de la UE representa una oportunitat”
Comparteix
Analitzem el document ‘secret’ de la Cambra de Comerç, redactat el 2012 i que mai va ser publicat, a través de les 20 frases més destacades

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa