Canadell aguanta l’ofensiva de l’establishment i és investit president de la Cambra

Les candidatures de Carles Tusquets i Ramon Masià ha intentat evitar la constitució del ple enviant un notari per notificar la impugnació dels resultats

Joan Canadell ha estat investit com a nou president de la Cambra de Comerç de Barcelona en un ple que ha perillat fins a l’últim moment després que un notari enviat per les candidatures de Carles Tusquets i Ramon Masià es presentés a la Casa Llotja de Mar per comunicar la impugnació dels resultats. La intenció era evitar que es constituís el ple, tot i que ni la conselleria d’Empresa i Coneixement ni el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya tenen constància dels recursos presentats pels empresaris.

Els representants d’Eines de País han obtingut 36 vots al ple dels 54 membres que han assistit. A més de Canadell, Mònica Roca –que serà presidenta els dos últims anys de mandat–, Pere Barrios i Roser Xalabarder han estat nomenats vicepresidents de la Cambra en un intent de tenir una cúpula el màxim de paritària possible. “Aquesta és la nostra primera victòria”, ha celebrat Canadell, que ha fet un discurs conciliador i ha obert la mà a totes les candidatures, empreses amb cadira de pagament i patronals per treballar plegats. 

“El nostre principal eix de treball serà desenvolupar al màxim el potencial de les empreses i de l’economia del país, un objectiu que tots podem compartir”, ha dit. El nou president de la Cambra ha donat mostres de gran realisme quan ha reconegut que la seva candidatura considera que la millor manera d’explotar aquest potencial “és a través d’un Estat propi”, però ha reconegut que, mentre això no sigui possible, “hi ha molta feina a fer”.

Nou intent d’aturar el ple

Just abans de la constitució del ple, un notari enviat per Carles Tusquets i Ramon Masià s’ha presentat a la Casa Llotja de Mar per “informar” al secretari de la Cambra i a la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, de la interposició d’un recurs d’alçada contra els acords de la Junta Electoral Central, que el passat 13 de maig van certificar l’aclaparadora victòria d’Eines de País. Un recurs que la conselleria no ha rebut i que, per tant, no ha valorat.

En acabar el recompte, Carles Tusquets ha demanat que constés en acta la seva reclamació i ha criticat davant la mesa que no s’hagi informat de la presentació del recurs d’alçada. Fonts d’Empresa van explicar al TOT Barcelona que, encara que hagués entrat a temps, no hi ha marge material per revisar-lo. Tot i sol·licitar com a mesura cautelar la suspensió del ple, la presentació del recurs a última hora “feia impossible tenir-lo en consideració” abans de la sessió d’aquest dilluns. La conselleria disposa de tres mesos per resoldre el recurs i tenia un mes per decidir si aplicava les mesures cautelars. 

Més informació

Nou comentari