Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Junta Electoral confirma l’aclaparadora victòria independentista a la Cambra
  • CA

La Junta Electoral ha confirmat l’aclaparadora victòria de la candidatura independentista a les eleccions de la Cambra de Comerç de Barcelona, on han aconseguit 31 dels 40 escons en joc, un menys dels que li donaven els resultats provisionals, segons ha pogut saber el TOT Barcelona i ha confirmat el departament d’Empresa. Amb aquests resultats, la candidatura Eines de País, promoguda per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i el Cercle Català de Negocis (CCN) s’assegura la majoria absoluta al ple de la Cambra, que està format per 60 escons.

La segona candidatura amb més escons ha estat la del tàndem Enric Crous i Jose María Torres, que ha obtingut quatre cadires tot i que cap dels dos ha aconseguit guanyar en les seves respectives categories. En tercera posició se situa Carles Tusquets, considerat per molt com la candidatura continuista i la preferida per les grans empreses, que s’ha quedat amb els tres escons que li va donar el recompte inicial. Per últim, el lobby femení 50a50 ha mantingut l’escó aconseguit per Núria Bosch, mentre que Ramon Masià també ha aconseguit un representant en detriment de la llista de l’ANC.

En un comunicat oficial, la Cambra de Comerç havia reclamat “rigor” a l’hora de fer el recompte definitiu dels vots i que la Junta Electoral comuniqués els resultats amb celeritat per evitar situacions com les que es van viure durant la publicació de les dades provisionals. Tot i aquest entrebanc, l’entitat s’ha felicitat per “l’èxit” del procés electoral, que per primera vegada incorporava la possibilitat de votar de manera electrònica.

Recompte accidentat

El recompte de les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona va ser més accidentat del que es preveia. Els resultats provisionals es van fer públics el passat dimecres, gairebé a la mitjanit, després que s’haguessin filtrat a la premsa un parell d’hores abans. El director gerent de l’entitat, Xavier Carbonell, va anunciar que hi ha un grup de 955 vots que van ser “apartats de l’escrutini” de forma preventiva perquè hi havia sospites sobre la seva validesa –la majoria perquè provenien de les mateixes adreces IP–. La Junta Electoral només n’ha admès un terç dels que estaven sota sospita. 

Un cop comunicats els resultats, es va detectar una discrepància entre les dades aportades per la Cambra de Comerç i les del departament d’Empresa i Coneixement, ja que hi havia una diferència d’uns 1.500 vots. Tot i això, fonts del Govern van aclarir que es tractava d’un error en el recompte inicial. De fet, aquest diari ha comparat un per un tots els dos documents de resultats publicats aquell dia i només hi ha dues discrepàncies: el total de vots emesos és de 18.734 en lloc dels 17.224 vots, ja que la suma de tots els vots empresa a empresa coincideixen excepte en un cas de l’epígraf 12.4. Renticontratas va obtenir 286 vots i no 250 com es va dir en un primer moment, un error que no canviava res perquè la companyia va ser la setena més votada en una categoria que designava tres escons.

Un ple amb 60 cadires

El ple de la Cambra de Comerç té 60 escons, només 40 dels quals s’escullen per sufragi directe. Dels 20 restants, 14 ja estan assignats a grans empreses que s’han compromès a aportar com a mínim 75.000 euros anuals fins al 2023 –CaixaBank, Criteria Caixa, Naturgy, Abertis, Aguas de Barcelona, Banc Sabadell, Banco Mediolanum, Indra, Deloitte, PwC, Hotels Catalonia, Damm, el RACC i Magma Disseny–. Els altres sis corresponen a les patronals Pimec i Foment, que han presentat llistes separades, i es decidiran per votació en el primer ple del nou mandat, que se celebrarà el pròxim 7 de juny.

Més notícies
La microempresa d’Osona que ha tret Seat de la Cambra i Valls de polleguera
Notícia: La microempresa d’Osona que ha tret Seat de la Cambra i Valls de polleguera
Comparteix
Truckat, que no té ni pàgina web, s'ha imposat al fabricant d'automòbils a les eleccions camerals i és un exemple de la revolució que s'ha viscut a l'ens

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa