La Generalitat manté el ple d’investidura de la nova Cambra de Comerç

La conselleria d'Empresa i Coneixement no té constància del recurs d'alçada que demana ajornar la presa de possessió de Joan Canadell i l'equip d'Eines de País

La conselleria d’Empresa i Coneixement no ha rebut el suposat recurs d’alçada que han presentat els excandidats Carles Tusquets i Ramon Masià, juntament amb 20 persones més, per impugnar els resultats de les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona per “irregularitats i il·legalitats” comeses, sobretot, amb el sistema de vot electrònic. Fonts de la conselleria han explicat al TOT Barcelona que no tenen “constància” de cap recurs d’alçada sobre el procés electoral, que es dirigeix a Empresa i Coneixement com a òrgan responsable de les eleccions, i que, per tant, es manté el ple d’investidura previst per dilluns.

En una roda de premsa, l’advocada Mercedes Cuyás, del Bufete Maresca, que actua en representació dels demandants, ha explicat que han demanat mesures cautelars a la Generalitat per evitar que es constitueixi un ple que es podria invalidar en el futur. En paral·lel, Tusquets, Masià i la resta de demandants també han presentat un recurs contenció administratiu davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per vulneracions de “drets fonamentals”. Tot i que el recurs es va interposar fa dues setmanes, segons els demandants, “encara no ha estat admès a tràmit”. Fonts del TSJC asseguren que ara per ara tampoc tenen constància de la presentació d’aquest recurs.

Terminis impossibles

La conselleria d’Empresa i Coneixement ha aclarit que, en el cas que s’acabi rebent el recurs d’alçada –es va presentar a les 13.31 d’aquest dijous, segons Cuyás–, no hi ha temps material per atendre la sol·licitud de mesures cautelars. “Encara que el rebéssim aquest vespre, fins dilluns no es podria començar a valorar, cosa que a més faríem amb tot el rigor que exigeix la situació”, afegeixen les mateixes fonts. A més, la conselleria disposa d’un mes per resoldre les mesures cautelars sol·licitades i de tres mesos per entrar en el fons del recurs d’alçada.

Sorprèn que les candidatures de Carles Tusquets i Ramon Masià no hagin demanat mesures cautelars al TSJC, que també podria haver ordenat posposar la investidura de Joan Canadell i la resta de membres d’Eines de País que formaran part del nou comitè executiu de la Cambra de Comerç de Barcelona. L’advocada Mercedes Cuyàs no ha aclarit perquè no s’han demanat aquestes mesures cautelars per via judicial i simplement s’ha limitat a explicar que ho han demanat a la Generalitat per evitar que, si en un futur s’estimen els recursos, “la constitució del ple podria ser declarada nul·la i s’hauria de rectificar tot el que hagués aprovat fins llavors“.

Més informació

Nou comentari