Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dues de les candidatures perdedores denuncien possibles irregularitats a les eleccions a la Cambra

Una vintena d’empresaris de les candidatures de Carles Tusquets i Ramon Masià han presentat diversos requeriments al Consell General de Cambres de Catalunya en el quals denuncien “irregularitats” en el procés electoral de fa unes setmanes. Segons ha avançat Expansión i ha pogut confirmar el TOT Barcelona, el requeriment alerta de “vulneracions de les lleis catalana i estatal” i assenyala Scytl, l’empresa que va posar en marxa el sistema de vot electrònic, i l’auditora Agtic Consulting perquè consideren que han incomplert el plec de condiciones.

Fonts de la candidatura de Carles Tusquests –que va obtenir tres escons a les eleccions– han confirmat a aquest diari que no es tracta d’una “impugnació” de les eleccions, sinó que pretén mostrar el “descontent” dels empresaris per com s’ha dut a terme el procés electoral. A Barcelona, les eleccions les va guanyar per majoria absoluta la candidatura independentista Eines de País, que de moment ha declinat fer qualsevol valoració del requeriment, que “no té connotacions legals”, segons reconeix l’equip de Tusquets, però que obliga al Consell de Cambres a pronunciar-se.

El ple de constitució es manté, per ara

No ho tenen tan clar a la Cambra de Comerç de Barcelona: Fonts de l’ens han explicat que els serveis jurídics estan analitzant les implicacions legals del requeriment i també l’han traslladat al Departament d’Empresa i Coneixement com a òrgan tutelant de les eleccions. Fins que no es resolgui l’abast del requeriment, el procés electoral segueix en marxa i el ple de constitució de les cambres, que podria ser el 17 de juny, es manté a l’espera que la Generalitat el convoqui.

A mitjans de maig, la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, va mostrar la “satisfacció” del departament pel bon funcionament del vot electrònic i va destacar que el procés electoral es va dur a terme sense “irregularitats”. També va assegurar que el procés electoral tenia una sòlida base legal. Durant el recompte, Agtic Consulting va apartar un miler de vots “sospitosos”, dels quals només la meitat va superar la segona auditoria. Després de la publicació dels resultats, algunes de les candidatures perdedores es van queixar pels problemes que hi va haver amb el vot electrònic. 

Comentaris

 1. Icona del comentari de: X*2 a juny 11, 2019 | 17:41
  X*2 juny 11, 2019 | 17:41
  Fora gentussa
 2. Icona del comentari de: joan a juny 11, 2019 | 17:49
  joan juny 11, 2019 | 17:49
  No saben perdre, acostumats a fer el que volen sempre, ara també amb aquesta "mena" d'impugnació se els hi veu el llautó,
 3. Icona del comentari de: Res de nou a juny 11, 2019 | 18:19
  Res de nou juny 11, 2019 | 18:19
  Llegiu el decret de nova planta del 1.714 i ja hi surtien el tusquets, conde de Godó i la reste d'inquilinus del CIRCULO EQUESTRE
 4. Icona del comentari de: ANONYMOUS a juny 11, 2019 | 18:22
  ANONYMOUS juny 11, 2019 | 18:22
  Cadires i mes cadires... Això es la única cosa que preocupa a la casta empresarial... Així anem... SALUT I REPÚBLICA.
 5. Icona del comentari de: Z+3 a juny 11, 2019 | 20:06
  Z+3 juny 11, 2019 | 20:06
  X*2 dons.....apa vinga !!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa