Miquel Valls: “La Cambra no ha estat mai sotmesa a cap interès polític”

El president sortint de la Cambra de Comerç de Barcelona defensa la “independència” de l’entitat i rebutja qualsevol sotmetiment a Madrid

El president sortint de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, ha negat que en les gairebé dues dècades que ha estat al capdavant de l’entitat s’hagi plegat als interessos de Madrid. “La Cambra no ha estat mai sotmesa a cap interès polític”, ha dit amb rotunditat. “Ni de Madrid, ni de la Generalitat ni de l’Ajuntament”, ha afegit. Valls, visiblement molest per les insinuacions que s’han fet les últimes setmanes des de la candidatura guanyadora Eines de País,  ha defensat la “independència” de l’ens.

“L’únic que hem fet ha estat barallar-nos amb el govern de Madrid”, ha insistit. Valls ha recordat que la Cambra de Comerç ha mantingut nombroses polèmiques amb tots els ministres de Foment, des de Pedro Solves fins a José Luis Ábalos, pel dèficit d’inversió en infraestructures a Catalunya. “Això ja no ho recorda ningú”, ha lamentat. Durant l’acte per fer balanç dels 17 anys al capdavant de la Cambra, Valls ha demanat al nou equip de govern que tingui sempre present una paraula clau: “consens”.

Sense interferències

L’encara president ha recordat la Cambra de Comerç ha pogut “sobreposar-se a moltes dificultats” perquè ha sabut separar l’acció dels òrgans de govern de la dels serveis tècnics. “El president ha fet de president i el director, de director”, ha dit. Valls ha defensat que el que pot sembla una obvietat és una condició que no es dona a totes les institucions. És important que no hi hagi “interferències entre les dues esferes”, ha afegit.

Tot i això, Valls ha defensat que la transició amb Eines de País ha estat “ordenada i tranquil·la”. El president ha demanat a l’equip que liderà Joan Canadell que mantingui el “consens amb organitzacions empresarials” com Foment del Treball, el Cercle d’Economia o Pimec perquè la Cambra ha de “defensar l’interès general” i, per fer-ho, calen aliats. “Aquest consens ha estat fonamental al llarg del meu mandat”.

El president de la Cambra, que a partir de dilluns cedirà el relleu a Joan Canadell, ha llançat una barreja de desig i petició per al pròxim govern de l’entitat, a qui ha demanat que aprofiti la feina feta aquests anys: “Tenim la confiança que sobre aquesta base sòlida es construirà una acció de govern que permetrà que la Cambra segueixi sent aquest referent del qual ens sentim tant orgullosos“, ha dit.

Deixen la caixa plena

L’equip de govern de la Cambra deixa l’ens amb un patrimoni de 43 milions d’euros, que segurament és més alt perquè “no s’ha comptabilitzat l’edifici de la Casa Llotja de Mar i la seu de Diagonal està valorada molt per sota de mercat”, segons ha puntualitzat el director gerent, Xavier Carbonell. La caixa està plena (14 milions d’euros a tresoreria) i sense cap deute. “Aquests són els actius que dipositem en mans dels nous gestors”, ha conclòs Valls.

Més informació

Comentaris

  Inde 13/06/2019 3:32 pm
  Cara no le falta
  Joanot 13/06/2019 3:39 pm
  Ha ha ha!! Quin fart de riure!!!!
  capitao lampiao 14/06/2019 10:02 am
  ...por el mar corren las liebres / por el monte las sardinas, tralara...
  Odisea 14/06/2019 1:26 pm
  Estos son los del puente aereo, diciendo Si Boana.
  Laie 14/06/2019 10:46 pm
  Anda ya! Otro que está acostumbrado a hablar con ilusos.
  Un marcià que vaga per l'espai sideral 15/06/2019 1:34 pm
  Té més cara que esquena.
  anna 16/06/2019 9:22 pm
  Quina cara més dura. Sempre al servei del poder sigui el que sigui.

Nou comentari