L’Hermitage avisa Colau que li exigirà responsabilitats legals si veta el museu

El govern municipal no vol el projecte a la Nova Bocana del port

Els impulsors del projecte de l’Hermitage a Barcelona alerten que “esgotaran tots els tràmits legals” i exigiran “totes les responsabilitats legals a qui correspongui si el projecte finalment es denega per criteris polítics i no els propis requisits que va imposar” l’Ajuntament de Barcelona. Així ho han explicat a l’ACN fonts dels impulsors de projecte.

El govern d’Ada Colau va reiterar el passat divendres dos cops al plenari la negativa a negociar amb el Port de Barcelona i el Museu Hermitage un conveni per al projecte a la Nova Bocana. La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, va argumentar que tot i que és “legítim” que un fons d’inversió vulgui obrir una franquícia a Barcelona, el projecte “s’ha d’adaptar a la ciutat” i no a l’inrevés. L’executiu de Bcomú i PSC s’empara en 4 informes d’experts per rebutjar que el centre cultural s’instal·li a la Nova Bocana portuària. No tanca la porta, en canvi, a estudiar altres emplaçaments.

L’Hermitage ja va dir a principis d’any que mantenia la voluntat d’emplaçar el museu al port de Barcelona tot i la negativa manifestada pel consistori. Així mateix, l’Ajuntament de Madrid també va anunciar a principis d’any que iniciaria converses amb el Museu Hermitage de Sant Petersburg per avaluar l’encaix d’una franquícia de la pinacoteca a la capital espanyola, després que Barcelona hagués denegat per ara el projecte si no es reformulava.

Més informació

Nou comentari