El director del Museu Hermitage de Sant Petersburg, Mikhail Piotrovsky, ha reivindicat aquest dilluns el projecte d’obrir un Hermitage a Barcelona definint-lo com una oportunitat per a la capital catalana “ara més que mai” i ha defensat que la cultura és un remei per a la crisi.

En el Dia Internacional dels Museus, ha destacat el paper de la cultura durant el confinament pel coronavirus i com institucions com la seva han hagut d’adaptar a les necessitats de el públic, explica en un article de La Vanguardia recollit per Europa Press .

Piotrovsky valora que el públic hagi recorregut a la cultura durant el confinament com a “veritable via d’escapament i alliberament per a moltes persones” i afirma que això els ha ennoblit: posa com a exemples el visionat d’òperes, visites a museus virtuals, concerts en balcons i la lectura de llibres.

També ha defensat que la cultura sempre suma, per “la seva capacitat d’unir les persones, les institucions, les nacions i les identitats culturals”, de manera que fa compartir i intercanviar idees a tot el món.

Per això ha subratllat el component cultural de la globalització entesa com a “contacte entre nacions, reconeixement dels mèrits de cada cultura en el sentit d’enriquiment mutu”.

L’Hermitage celebra el Dia Internacional amb un vídeo a les seves xarxes socials que exposa escenes post-confinament amb quadres de la seva col·lecció obra de Matisse, Monet, Velázquez i Steen, que evoquen reunions amb amics, passejos, petons robats, dansa i música; i la iniciativa s’ha replicat a les xarxes socials de el projecte de museu barceloní.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa