Els informes de l’Hermitage van costar 42.700 euros a l’Ajuntament

El tinent d’alcaldia Joan Subirats ha fet públic aquest dimarts el cost dels 4 informes sobre la idoneïtat de la seu de l’Hermitatge a Barcelona: 42.700 euros. El titular de l’àrea de Cultura ha respost així a la pregunta de Cs sobre els estudis encarregats pel govern municipal, que el partit taronja veu parcials i “de part”. Fonts municipals han detallat al TOT Barcelona el desglossat exacte dels imports, amb IVA inclòs.

L’anàlisi sobre urbanisme elaborat per Maria Rubert de Ventós i Alex Giménez de la UPC és el més car: va costar 16.698 euros. El segon més costós és el de sostenibilitat econòmica, que firma el centre Eurecat liderat per Xavier Cubeles: 11.253 euros. L’enginyer Ole Thorson firma l’estudi de mobilitat, que va suposar una despesa de 7.623 euros. Finalment el consistori va destinar 7.200 euros a l’informe que va redactar l’exdirector del CCCB, Josep Ramoneda, sobre l’interès del projecte cultural. En els quatre casos es tracta de contractes menors, de menys de 18.000 euros, que no requereixen concurs públic per ser adjudicats.

Subirats ha defensat que hagués estat igualment controvertit delegar els estudis en tècnics funcionaris del mateix ajuntament per evitar la despesa de l’encàrrec: “S’hagués dit que ho encarregàvem a tècnics dependents dels regidors i que ja teníem les conclusions clares”. El tinent ha defensat la “vàlua” de cada un dels autors dels informes: “Era totalment pertinent”. “La solvència contrastada d’aquests autors és l’evidència de la voluntat de donar valor afegit a la decisió, que no estava en absolut presa”, ha defensat.

Tot i que la conclusió del govern municipal és clara en contra d’ubicar la franquícia russa al Port barceloní, l’oposició ha forçat que l’Ajuntament es doni dos mesos extra per prendre una decisió en ferm. El plenari del 31 de gener va aprovar per unanimitat una proposició del PP en favor d’estudiar emplaçaments alternatius. Per ara els impulsors del museu mantenen el seu projecte d’instal·lar-se a la Nova Bocana portuària, al costat de l’hotel Vela. Aquest mateix dimarts la presidenta del Port, Mercè Conesa, ha lamentat que el consistori es qüestioni ara la idoneïtat de la ubicació quan va aprovar fa dos anys destinar aquella parcel·la de terreny a usos culturals, ja amb la proposta de l’Hermitage sobre la taula.

Nou comentari

Més notícies

Mercè Conesa lamenta que es qüestioni ara la ubicació de l’Hermitage

"Com és que els anys 2017-2018 la parcel·la on es vol situar el museu era adequada per a un ús cultural i ara no?", es pregunta la presidenta del Port de Barcelona

Ada Colau: “El projecte de l’Hermitage és una franquícia amb una gran part estrictament comercial”

Sobre l'adjudicació de llicències de vehicles d'ús compartit, Colau ha dit que abans era "alegal" i s'havia d'ordenar

El govern d’Ada Colau es dona 2 mesos més per decidir en ferm sobre l’Hermitage

Aprovada per unanimitat una proposició del PP que demana estudiar millor el projecte i alternatives per fer-lo possible

L’Hermitage manté l’aposta pel port de Barcelona tot i el ‘no’ de l’Ajuntament

Els impulsors esperen la resolució formal de les administracions i es mostren "sorpresos" perquè asseguren que han seguit tot el procés "reglat"

Madrid suggereix tres ubicacions per a l’Hermitage tot i no estar a les travesses

L'Ajuntament de la capital espanyola subratlla que té una parcel·la "increíble" al costat del parc Madrid Nuevo Norte

El regidor dels comuns Jordi Rabassa creu que l’Hermitage “té un escàs interès cultural”

A diferència d'altres membres del govern, el regidor de Ciutat Vella ha carregat contra la vàlua del projecte d'un museu que considera enfocat al turisme

L’Ajuntament veta l’Hermitage a la Nova Bocana

El govern d'Ada Colau s'empara en els "dubtes" i "riscos" de quatre informes i convida als impulsors de la franquícia russa a "reformular" el projecte
Recreació del projecte inicial del museu Hermitage previst a Barcelona / ACN

El departament de Cultura diu en dues respostes parlamentàries que no posarà diners a l’Hermitage

Les preguntes van ser adreçades a la consellera pel grup d'En Comú Podem