Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mercè Conesa lamenta que es qüestioni ara la ubicació de l’Hermitage
  • CA

La presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, ha lamentat que es qüestioni ara la ubicació de l’Hermitage. En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, Conesa s’ha preguntat “com és que els anys 2017-2018 la parcel·la on es vol situar el museu era adequada per a un ús cultural i ara no?”. Preguntada sobre la inundabilitat d’aquell espai, la presidenta ha recordat que el Port “va aguantar molt bé el temporal Glòria”. “Hem de posar-nos d’acord amb l’Ajuntament perquè la implantació d’aquest projecte sigui la més adequada possible”, ha afirmat.

L’efecte del coronavirus

Com pot afectar l’epidèmia del coronavirus al Port de Barcelona depèn, segons Conesa, en funció si “el port és més o menys depenent” de les importacions i exportacions xineses. En aquesta mateixa línia, la presidenta ha apuntat que té “constància” que “clients i empreses del port ja estan buscant mercats alternatius, com Turquia i el nord d’Àfrica”. Conesa ha volgut reiterar el missatge de tranquil·litat que fa setmanes que les institucions repeteixen: “Hi ha un protocol que obliga a comunicar a cada vaixell a fer una declaració de salut dels seus tripulants. Des de la màxima tranquil·litat no s’ha detectat cap cas”.

Conesa ha explicat que el Port ha detectat “un decreixement en les exportacions i un manteniment en les importacions”. Tanmateix, segons ella, “al 2019 es consolida el creixement espectacular del Port”. Sobre els sector dels creuers, Conesa ha dit que el Port no creixerà més: “Treballem amb set terminals i no esperem una punta de creixement extraordinària”. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa