El regidor dels comuns Jordi Rabassa creu que l’Hermitage “té un escàs interès cultural”

A diferència d'altres membres del govern, el regidor de Ciutat Vella ha carregat contra la vàlua del projecte d'un museu que considera enfocat al turisme

El projecte del museu Hermitage a la Nova Bocana de la Barceloneta ha quedat bloquejat avui després que el govern municipal hagi anunciat el resultat dels informes que estudiaven els efectes de la seva possible arribada. Els tinents d’alcaldia Janet Sanz i Joan Subirats han presentat les conclusions de quatre documents encarregats per l’Ajuntament i han subratllat els “dubtes”, “interrogants” i “riscos” que assenyalen. Tot i així, durant la roda de premsa, els comuns ha deixat la porta oberta a que el projecte es modifiqui i es pugui presentar esmenant-ne els errors. Tanmateix, un regidor del principal partit del govern, Barcelona en Comú, ha estat encara més dur a través de Twitter. Ha estat Jordi Rabassa, a càrrec del districte de Ciutat Vella. Segons ha explicat, després d’haver llegit els mateixos informes, considera provat que l’Hermitage “té un escàs interès cultural”

En la seva anàlisi, també ha incidit en què la sucursal del museu li sembla que no és “innovadora” ni “original”. En definitiva, que “no aporta cap valor afegit ni interpel·la la ciutadania”. Malgrat això, ha conclòs que és un “negoci legítim orientat al públic turista”. Abans, en el mateix fil de missatges a la xarxa social, Rabassa havia deixat escrit que “la Barceloneta no necessita un nou pol d’atracció turística que massifiqui encara més el barri”. 

Diferents posicions, mateix govern

Des d’un altre punt de vista, allunyat de l’esmena a la totalitat de Jordi Rabassa, la responsable d’Urbanisme, Janet Sanz, ha indicat que “la conclusió” a la qual han arribat és que no veuen “oportú desenvolupar aquesta proposta a la Nova Bocana”. Tanmateix, “si els promotors incorporen les recomanacions, es tornarà a estudiar com fem amb qualsevol altre projecte econòmic i cultural”, ha dit Sanz. Així, veurien amb bons ulls que s’ubiqués en algun altre espai de la ciutat més ben connectat, que oferís una previsió de visitants més “realista” i si pot ser que aprofités d’algun edifici patrimonial pendent de rehabilitar.

De fet, la línia de Sanz té més similituds amb el posicionament expressat per Jaume Collboni (PSC) que amb el de Rabassa. En una entrevista al programa Bàsics de Betevé, el primer tinent d’alcaldia va apuntar que la seva funció seria la de “proposar alternatives” en altres indrets “perquè el projecte sigui possible”. La idea de l’Hermitage barceloní li sembla una iniciativa que “no és cap inconvenient”, va destacar.

Més informació

Comentaris

    capitao lampiao 28/01/2020 1:17 am
    Al menys va tenir la delicadesa de no ficar ma a la pistola quan va sentir la paraula cultura.

Nou comentari