Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni: “Els estudis de l’Hermitage expressen moltes dificultats, especialment de mobilitat”
  • CA

 

El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha avançat el contingut dels informes sobre la idoneïtat del museu Hermitage a la nova bocana del port de Barcelona, al costat de l’hotel Wela. I no és positiu. “En aquest emplaçament, els estudis, que es faran públics aviat, ens expressen moltes dificultats, especialment de mobilitat. I hem de vetllar perquè la seguretat, la mobilitat i l’emplaçament estiguin assegurats i tinguin coherència”, ha apuntat el cap de files socialista al programa Bàsics de BetevéAixí i tot, ha demanat paciència fins que s’anuncïin els resultats finals i ha obert la porta a “proposar alternatives” en altres indrets “perquè el projecte sigui possible”. La idea de la sucursal del museu, que ha despertat recel veïnal, li sembla una iniciativa que “no és cap inconvenient”.

En altres aspectes vinculats, com l’aeroport o el turisme, Collboni ha intentat salvar les desavinences en les postures amb alguns companys de govern dels comuns. Preguntat repetidament per la presentadora, Eva Arderius, sobre com és compatible que la ciutadania estigui més ben connectada i reduir les emissions, Collboni ha apostat per “millorar la connectivitat” i ha plantejat intensificar les relacions amb els aeroports de Reus o Girona. Sobre l’ampliació de l’aeroport, que la mateixa Ada Colau ha considerat innecessària, ha evitat expressar-se. Així com també ha esquivat respondre a si cal reduir el turisme a la ciutat de manera clara. El primer tinent d’alcaldia ha insistit en què cal “descentralitzar el turisme” i centrifugar “cap a altres municipis de l’entorn de Barcelona i la resta de Catalunya”. Per concloure, ha insistit en què “el turisme també és riquesa”.

Pel que fa al fet d’haver aconseguit teixir un acord pels pressupostos municipals ampli, Jaume Collboni ha reconegut que “el context polític” a nivell català i estatal “ho ha afavorit”. Als comptes treballats per PSC i BComú s’han sumat finalment ERC i JxCat. En aquest sentit, el líder dels socialistes barcelonins ha destacat que els nous comptes volen ser “un punt d’inflexió pel que fa a la promoció ‘habitatge protegit, especialment en règim de lloguer”. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa