El veto de Barcelona a l’Hermitage obre les portes a altres ciutats

L'Ajuntament ha anunciat que els quatre informes demanats desaconsellen instal·lar l'equipament a la Nova Bocana del Port

La decisió de l’Ajuntament de no autoritzar la instal·lació del Museu Hermitage a la nova bocana del Port de Barcelona obre les opcions a altres ciutats de l’estat per optar a un projecte que podria suposar una inversió propera als 50 milions d’euros i impulsar el sector turístic.

Els quatre informes que va encarregar l’equip de govern d’Ada Colau per prendre una decisió sobre la ubicació del museu al Port qüestionen la idoneïtat de l’emplaçament, decisió que podria obrir la porta a altres ciutats de l’estat espanyol o de Portugal per acollir aquest equipament.

València, Alacant, Màlaga o Lisboa podrien reunir els requisits que van inspirar els promotors de la iniciativa a proposar el Port de Barcelona com a ubicació idònia d’un projecte que es presenta com una combinació de l’activitat cultural amb la comercial.

La proximitat del mar és un dels criteris que tenen en compte els promotors, condició que reuneix una ciutat com València que compta amb la Ciutat de les Arts com a principal eix de la cultura, de manera que el Museu Hermitage complementaria l’oferta amb una proposta diferenciada.

Per la seva banda, Màlaga està destacant per la proliferació de museus, amb prop de 40, entre els quals destaquen el Museu Picasso, el Centre Pompidou o el Thyssen, de manera que veuria consolidada la seva aposta pels museus amb l’entrada de la marca Hermitage. Per la seva banda, Alacant aconseguiria donar una projecció més cultural a un turisme tradicionalment vinculat al sol i la platja.

Una altra de les opcions que s’estudien dins de la Península Ibèrica és Lisboa, ciutat que malgrat ser capital europea no compta amb cap gran infraestructura museística amb projecció internacional.

Més informació

Comentaris

    JordiP 27/01/2020 11:31 pm
    No s'ha fet la mel per a la boca de l'ase. Bur.rus. No voliau turisme de qualitat? Sembla mentida que l'ajuntament d'una Barcelona que es creu internacional i oberta estigui compost per personal tan ... solíped. I el regidor de cultura ... un veritable incult. Ole! M'avergonyeixo profundament.

Nou comentari