Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El veto de Barcelona a l’Hermitage obre les portes a altres ciutats

La decisió de l’Ajuntament de no autoritzar la instal·lació del Museu Hermitage a la nova bocana del Port de Barcelona obre les opcions a altres ciutats de l’estat per optar a un projecte que podria suposar una inversió propera als 50 milions d’euros i impulsar el sector turístic.

Els quatre informes que va encarregar l’equip de govern d’Ada Colau per prendre una decisió sobre la ubicació del museu al Port qüestionen la idoneïtat de l’emplaçament, decisió que podria obrir la porta a altres ciutats de l’estat espanyol o de Portugal per acollir aquest equipament.

València, Alacant, Màlaga o Lisboa podrien reunir els requisits que van inspirar els promotors de la iniciativa a proposar el Port de Barcelona com a ubicació idònia d’un projecte que es presenta com una combinació de l’activitat cultural amb la comercial.

La proximitat del mar és un dels criteris que tenen en compte els promotors, condició que reuneix una ciutat com València que compta amb la Ciutat de les Arts com a principal eix de la cultura, de manera que el Museu Hermitage complementaria l’oferta amb una proposta diferenciada.

Per la seva banda, Màlaga està destacant per la proliferació de museus, amb prop de 40, entre els quals destaquen el Museu Picasso, el Centre Pompidou o el Thyssen, de manera que veuria consolidada la seva aposta pels museus amb l’entrada de la marca Hermitage. Per la seva banda, Alacant aconseguiria donar una projecció més cultural a un turisme tradicionalment vinculat al sol i la platja.

Una altra de les opcions que s’estudien dins de la Península Ibèrica és Lisboa, ciutat que malgrat ser capital europea no compta amb cap gran infraestructura museística amb projecció internacional.

Més notícies

L’Ajuntament veta l’Hermitage a la Nova Bocana

Notícia: L’Ajuntament veta l’Hermitage a la Nova Bocana
Comparteix
El govern d'Ada Colau s'empara en els "dubtes" i "riscos" de quatre informes i convida als impulsors de la franquícia russa a "reformular" el projecte
Notícia: L’Ajuntament veta l’Hermitage a la Nova Bocana - Mobile

Els defensors de l’Hermitage escampen rèpliques d’obres d’art per Barcelona

Notícia: Els defensors de l’Hermitage escampen rèpliques d’obres d’art per Barcelona
Comparteix
L'acció pretén vèncer els dubtes de l'Ajuntament i impulsar definitivament la instal·lació del museu a la zona de Port Vell
Notícia: Els defensors de l’Hermitage escampen rèpliques d’obres d’art per Barcelona - Mobile

Collboni: “Els estudis de l’Hermitage expressen moltes dificultats, especialment de mobilitat”

Notícia: Collboni: “Els estudis de l’Hermitage expressen moltes dificultats, especialment de mobilitat”
Comparteix
El primer tinent d'alcaldia ha valorat els nous pressupostos com un punt d'inflexió en l'oferta que es podrà fer de pisos de protecció oficial per a lloguer
Notícia: Collboni: “Els estudis de l’Hermitage expressen moltes dificultats, especialment de mobilitat” - Mobile

L’Ajuntament dubta de la qualitat cultural del projecte del museu Hermitage

Notícia: L’Ajuntament dubta de la qualitat cultural del projecte del museu Hermitage
Comparteix
El comissionat de Cultura, Joan Subirats, recela del seu impacte urbanístic i econòmic a la Barceloneta
Notícia: L’Ajuntament dubta de la qualitat cultural del projecte del museu Hermitage - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JordiP a gener 27, 2020 | 23:31
    JordiP gener 27, 2020 | 23:31
    No s'ha fet la mel per a la boca de l'ase. Bur.rus. No voliau turisme de qualitat? Sembla mentida que l'ajuntament d'una Barcelona que es creu internacional i oberta estigui compost per personal tan ... solíped. I el regidor de cultura ... un veritable incult. Ole! M'avergonyeixo profundament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa