Els defensors de l’Hermitage escampen rèpliques d’obres d’art per Barcelona

L'acció pretén vèncer els dubtes de l'Ajuntament i impulsar definitivament la instal·lació del museu a la zona de Port Vell

Barcelona s’ha llevat aquest divendres amb rèpliques d’obres d’art, algunes de les quals muntades sobre cavallets, en indrets emblemàtics com la Sagrada Família o el Passeig de Gràcia. Són almenys una desena i porten la signatura de la plataforma +CulturaXBcn, una organització per impulsar que el Museu Hermitage s’instal·li al districte de Ciutat Vella.

L’Hermitage és una institució cultural que compta amb més de tres milions de peces culturals, d’entre les quals, algunes rèpliques que han aparegut aquest matí, com la Composició VI de Kandinsky o La verge nena en oració de Zurbarán.

La plataforma +CulturaXBcn no es rendeix després que s’hagi posat en dubte la viabilitat del projecte tant des de l’Ajuntament, que aquesta setmana va reiterar el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, com de la Generalitat. Les llegendes que hi ha els quadres són prou explícites: “T’agradaria gaudir-lo?” o “Segur que t’ho vols perdre?”. L’organització ha penjat, a més, un vídeo titulat L’última oportunitat per portar el museu a Barcelona.

 

Més informació

Nou comentari