Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El regidor de Ciutat Vella s’esmena sobre l’Hermitage després de l’entrevista al TOT Barcelona
  • CA

El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha reconegut als veïns crítics amb l’arribada d’una filial del museu rus Hermitage a la Barceloneta que l’Ajuntament sí que tindrà l’última paraula sobre el projecte. “Teniu raó, la resposta és errònia perquè l’Ajuntament haurà d’acabar donant el vistiplau, o no, al projecte cultural”, els ha respost via Twitter.

Rabassa rectifica així el que havia respost a l’entrevista al TOT Barcelona fa una setmana, quan va assegurar que el consistori no podria “decidir si s’hi instal·la o no” perquè és “una iniciativa privada”. A més de matisar el paper municipal, afegeix que caldrà “estudiar la proposta per avaluar-ne l’impacte sobre el barri i la ciutat, des de tots els punts de vista: mobilitat, cultural, econòmic, ambiental, etc”.

Les entitats adherides a la campanya No a l’Hermitage, contràries al projecte cultural i turístic, van posar el crit el cel a través del compte de Twitter de la Xarxa Veïnal de Ciutat Vella. Van recordar que si finalment es fa realitat el museu serà amb un aval polític explícit del municipi i van demanar a Rabassa que rectifiqués les seves paraules. Fins ara els comuns s’han oposat frontalment al projecte, que en canvi té millor sintonia amb el Port. Arran de la reordenació de molls pactada per Ada Colau i el Port fa vora dos anys, el consistori va desencallar el planejament urbanístic dels terrenys i es va fer amb la potestat de donar-li l’última llum verda a l’equipament. 

El col·lectiu veïnal no vol de cap manera el museu al Port i tem que els comuns afluixin la seva posició aquest mandat. No obstant, Rabassa va mantenir a l’entrevista el mateix relat que la seva predecessora, Gala Pin, sobre la ja excessiva turistització del barri: “No tinc res en contra de l’Hermitage, però crec que la ubicació no és adequada per la previsió de visitants que tenen, la Barceloneta no pot tenir un altre focus d’atracció de molta gent, sigui un museu o un altre tipus d’equipament”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa