Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El departament de Cultura diu en dues respostes parlamentàries que no posarà diners a l’Hermitage
  • CA

No una, sinó dues vegades. El departament de Cultura s’ha assegurat de deixar clar que no posarà ni un euro en el projecte de seu del Museu Hermitage a Barcelona en la resposta a dues preguntes parlamentàries del grup d’En Comú Podem, el de la formació política de l’alcaldessa, Ada Colau.

La pregunta és formulada de dues maneres diferents però la resposta és exactament la mateixa, copy/paste gairebé íntegrament: “Malgrat que la Generalitat de Catalunya considera interessant el projecte de comptar amb una subseu del Museu Hermitage a la ciutat de Barcelona, ja que aquest equipament reforçaria la capitalitat de Barcelona i complementaria l’oferta ja existent, no està previst que el Govern es faci corresponsable del cost del Museu Hermitage en el cas que aquest no sigui un equipament autosuficient econòmicament, atès que es tracta d’una iniciativa empresarial i privada”, contesten en la primera pregunta.

A la segona, hi ha una petita variant (que marquem en negreta), en consonància amb la petita variant també de la formulació de la pregunta. “Malgrat que la Generalitat de Catalunya considera interessant el projecte de comptar amb una subseu del Museu Hermitage a la ciutat de Barcelona, ja que aquest equipament reforçaria la capitalitat de Barcelona i complementaria l’oferta ja existent, no està prevista l’aportació de fons econòmics, atès que es tracta d’una iniciativa empresarial i privada”, diu en aquest cas Mariàngela Vilallonga. Afegeix que “al Pla de Museus de Catalunya Museus 2030, presentat pel conseller Lluís Puig el setembre del 2017, no hi consta suport econòmic en el seu pla d’actuacions 2018-2021 per a cap museu a la ciutat de Barcelona”.

Anteriorment, en la primera de les quatre preguntes en bateria que se li formulen sobre el projecte, que és més genèrica, la conselleria recorda que el projecte es va iniciar el 2012 per “iniciativa privada” i que va ser “impulsat per l’arquitecte i empresari Ujo Pallarès i un promotor rus”.

Admet que tant la Generalitat com l’Ajuntament van fer “clares manifestacions de compromisos de benvinguda del projecte”, indica que l’Ajuntament va proposar diversos emplaçaments que “sembla que no s’han acabat de concretar” i recorda que la conselleria –aleshores dirigida per Ferran Mascarell– fins i tot va signar un conveni amb el director de l’Hermitage de Sant Petesburg, Mijail Piotrovski, l’octubre del 2012. Tanmateix, tot plegat es va fer sempre “sense un compromís econòmic”. I ofereix, només, “l’acompanyament tècnic necessari per a la implementació del projecte”.

A la quarta pregunta, sobre “la idoneïtat d’emplaçar la seu del Museu Hermitage al port de Barcelona”, Vilallonga respon que “sempre que l’esmentat museu compleixi la legislació vigent i s’adeqüi a la normatova de museus, no correspon al Govern fer cap valoració sobre si l’emplaçament proposat al Port de Barcelona és el més adient per a la ciutat”.

Més notícies
L’Ajuntament dubta de la qualitat cultural del projecte del museu Hermitage
Notícia: L’Ajuntament dubta de la qualitat cultural del projecte del museu Hermitage
Comparteix
El comissionat de Cultura, Joan Subirats, recela del seu impacte urbanístic i econòmic a la Barceloneta
El regidor de Ciutat Vella s’esmena sobre l’Hermitage després de l’entrevista al TOT Barcelona
Notícia: El regidor de Ciutat Vella s’esmena sobre l’Hermitage després de l’entrevista al TOT Barcelona
Comparteix
L'Ajuntament tindrà l'última paraula sobre el projecte museístic al port | Els comuns recelen dels efectes col·laterals sobre la Barceloneta
Entitats veïnals denuncien que l’Hermitage pagarà a preu de saldo el sòl al Port
Notícia: Entitats veïnals denuncien que l’Hermitage pagarà a preu de saldo el sòl al Port
Comparteix
Presenten al·legacions contra el projecte perquè preveu incrementar un 50% el trànsit diari a la Barceloneta
El Port i l’Ajuntament desencallen el projecte del museu Hermitage
Notícia: El Port i l’Ajuntament desencallen el projecte del museu Hermitage
Comparteix
L'Autoritat Portuària ha iniciat el primer tràmit per a la concessió del solar i ha obert el període per a la presentació de projectes
L’Associació de Veïns de la Barceloneta reclama la construcció del museu Hermitage
Notícia: L’Associació de Veïns de la Barceloneta reclama la construcció del museu Hermitage
Comparteix
La presidenta i el vicepresident defensen el projecte en un vídeo a Facebook

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa