El futur del Museu Hermitage a Barcelona s’ha desencallat aquest dimecres amb el primer tràmit per a la concessió del solar del port on es vol instal·lar la filial de la famosa pinacoteca russa. La publicació al Boletín Oficial del Estado (BOE) ha obert un període d’un mes per presentar ofertes de projectes que vulguin ocupar la parcel·la escollida per la societat Museo Hermitage SL, a la Nova Bocana del Port Vell.

Els impulsors d’aquesta franquícia museística privada van sol·licitar l’inici d’aquest període d’ofertes i, després d’anys de paràlisi, l’Autoritat Portuària de Barcelona ha acceptat la sol·licitud. Després del mes de marge per presentar altres ofertes que competirien amb el de l’Hermitage, s’obriran 20 dies d’exposició pública, segons han informat fonts de l’Hermitage al TOT Barcelona.

Segons ha informat el Port en un comunicat, l’assignació del solar dependrà del Consell d’Administració portuari “previ acord” amb l’Ajuntament de Barcelona, que seguirà tenint l’última paraula. El projecte arquitectònic del Museu Hermitage és obra de l’arquitecte japonès Toyo Ito, guanyador del premi Pritzker l’any 2013, i la inversió privada prevista pels impulsors de l’equipament cultural és superior als 50 milions d’euros.

Nou comentari

Més notícies

L’Associació de Veïns de la Barceloneta reclama la construcció del museu Hermitage

La presidenta i el vicepresident defensen el projecte en un vídeo a Facebook

El Govern de Colau nega que tingui prejudicis contra l’Hermitage

El comissionat de Cultura ha assegurat que l’Ajuntament no ha rebut el projecte definitiu