Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Govern de Colau nega que tingui prejudicis contra l’Hermitage
  • CA

El comissionat de Cultura de Barcelona, Joan Subirats, ha negat que existeixi “cap factor de prejudici ni de caràcter ideològic” contra un futur museu Hermitage al barri de la Barceloneta. Subirats ha assegurat que l’Ajuntament no disposa del projecte final i que la informació més actualitzada de la que disposen l’han llegit a la premsa.

“Pel que veiem, el projecte que ens van ensenyar no és el que s’ha publicat. S’ha canviat la distribució dels espais, i només el 25% es destinaria a exposició”, ha dit en una compareixença en la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports.

Ha afirmat que ha tingut una “actitud proactiva” davant del projecte. Subirats ha insistit que, després de veure les notícies que s’han publicat, es va posar en contacte amb la directora del Port de Barcelona, Mercè Conesa, per demanar-li que li fes arribar el projecte quan el tingués.

L’oposició demana concreció i definició

Des del PDeCAT, Mercè Homs ha demanat al Govern de Colau ser proactiu: “És una mica pesat. Tants anys de sí o no. Tanquem la carpeta o obrim-la ben oberta”. Per la seva banda, Marilén Barceló (Cs) ha dit que Colau ha de dedicar-se a presentar els comptes municipals en comptes de fer d’auditora i futuròloga qüestionant la viabilitat del projecte econòmic del museu.

La regidora del PSC Carmen Andrés ha demanat al Govern municipal que faci tot el possible perquè el projecte sigui una realitat: “Han posat més traves que facilitats”. La republicana Montserrat Benedí aposta per seguir millorant la proposta, en especial el problema de la mobilitat (hi ha opcions d’habilitar busos marítims per arribar al museu), i aconseguir que la Barceloneta es converteixi en una destinació de turisme cultural.

Alberto Villagrasa (PP), que ha demanat la compareixença del Govern municipal, també ha defensat que el museu contribuiria a canviar el perfil del turista de la Barceloneta i generar ocupació i riquesa: “No estem per rebutjar el museu. Si volem un turista cultural de qualitat i familiar, hem d’augmentar l’oferta cultural”.

El regidor no-adscrit Gerard Ardanuy ha demanat més implicació del Govern municipal, i el també no-adscrit Joan Josep Puigcorbé ha acusat l’executiu d’actuar des de la passivitat, mentre que la CUP no ha intervingut en no estar en la comissió durant el debat.

Més notícies
“Obrim l’escola cada dia sense saber quan tornarà a fallar el mur”
Notícia: “Obrim l’escola cada dia sense saber quan tornarà a fallar el mur”
Comparteix
El Consorci d’Educació construirà una tanca de seguretat al voltant d’un solar en males condicions que toca amb una escola de Sant Andreu
Quatre policies nacionals veuen “proporcionals” els cops de porra l’1-O
Notícia: Quatre policies nacionals veuen “proporcionals” els cops de porra l’1-O
Comparteix
Agents i comandaments declaren com a investigats per l'actuació en tres escoles de Barcelona i diuen que van actuar seguint ordres dels superiors
Tres detinguts per vendre ‘mojitos’ amb bacteris fecals a les platges de Barcelona
Notícia: Tres detinguts per vendre ‘mojitos’ amb bacteris fecals a les platges de Barcelona
Comparteix
L'anàlisi de les mostres intervingudes ha determinat que els productes podien ser perjudicials per a la salut
Barcelona concedirà la Medalla d’Or pòstuma a Montserrat Caballé
Notícia: Barcelona concedirà la Medalla d’Or pòstuma a Montserrat Caballé
Comparteix

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa