El Govern de Colau nega que tingui prejudicis contra l’Hermitage

El comissionat de Cultura ha assegurat que l’Ajuntament no ha rebut el projecte definitiu

El comissionat de Cultura de Barcelona, Joan Subirats, ha negat que existeixi “cap factor de prejudici ni de caràcter ideològic” contra un futur museu Hermitage al barri de la Barceloneta. Subirats ha assegurat que l’Ajuntament no disposa del projecte final i que la informació més actualitzada de la que disposen l’han llegit a la premsa.

“Pel que veiem, el projecte que ens van ensenyar no és el que s’ha publicat. S’ha canviat la distribució dels espais, i només el 25% es destinaria a exposició”, ha dit en una compareixença en la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports.

Ha afirmat que ha tingut una “actitud proactiva” davant del projecte. Subirats ha insistit que, després de veure les notícies que s’han publicat, es va posar en contacte amb la directora del Port de Barcelona, Mercè Conesa, per demanar-li que li fes arribar el projecte quan el tingués.

L’oposició demana concreció i definició

Des del PDeCAT, Mercè Homs ha demanat al Govern de Colau ser proactiu: “És una mica pesat. Tants anys de sí o no. Tanquem la carpeta o obrim-la ben oberta”. Per la seva banda, Marilén Barceló (Cs) ha dit que Colau ha de dedicar-se a presentar els comptes municipals en comptes de fer d’auditora i futuròloga qüestionant la viabilitat del projecte econòmic del museu.

La regidora del PSC Carmen Andrés ha demanat al Govern municipal que faci tot el possible perquè el projecte sigui una realitat: “Han posat més traves que facilitats”. La republicana Montserrat Benedí aposta per seguir millorant la proposta, en especial el problema de la mobilitat (hi ha opcions d’habilitar busos marítims per arribar al museu), i aconseguir que la Barceloneta es converteixi en una destinació de turisme cultural.

Alberto Villagrasa (PP), que ha demanat la compareixença del Govern municipal, també ha defensat que el museu contribuiria a canviar el perfil del turista de la Barceloneta i generar ocupació i riquesa: “No estem per rebutjar el museu. Si volem un turista cultural de qualitat i familiar, hem d’augmentar l’oferta cultural”.

El regidor no-adscrit Gerard Ardanuy ha demanat més implicació del Govern municipal, i el també no-adscrit Joan Josep Puigcorbé ha acusat l’executiu d’actuar des de la passivitat, mentre que la CUP no ha intervingut en no estar en la comissió durant el debat.

Més informació

Nou comentari