Quatre policies nacionals veuen “proporcionals” els cops de porra l’1-O

Agents i comandaments declaren com a investigats per l'actuació en tres escoles de Barcelona i diuen que van actuar seguint ordres dels superiors

Quatre policies nacionals han declarat aquest dimecres que els cops de porra que es van donar en tres escoles de Barcelona. Concretament han hagut de comparèixer davant del jutge un policía que va actuar al centre educatiu Fedac Horta, un altre que ho va fer a l’Infant Jesús i un inspector i un agente que van intervenir a l’escola Dolors Monserdà.

Segons han declarat, a l’escola Dolors Monserdà-Santapau de Barcelona els cops que van propinar els agents als electors i voluntaris del col·legi electoral van ser “proporcionals”, davant d’una “massa organitzada i violenta”. Segons han dit al Jutjat d’Instrucció número 7, van actuar seguint les ordres dels seus superiors, per tant, per “obediència deguda”. Així mateix han sostingut que van actuar en “legítima defensa” davant de votants que portaven, per exemple, cascos de moto i paraigües, o que els haurien mossegat i retorçat els dits.

Precisament la seva declaració ha motivat la presència de manifestants de signe contrari a les portes de la Ciutat de la Justícia, on s’han viscut moments de tensió aquest matí. Una cinquantena d’independentistes i una dotzena d’unionistes defensors de la Policia Nacional s’han increpat i escridassat amb consignes com “Fora feixistes dels nostres barris” i “1 d’octubre, ni oblit ni perdó” per una banda i visques a la unitat d’Espanya i “No esteu sols” per l’altra. Un cordó de Mossos d’Esquadra ha evitat que l’enfrontament fos més greu. 

Més informació

Nou comentari