L’inspector de policia citat per l’1-O justifica els cops de porra per l'”actitud hostil”

L’inspector de policia que ha declarat com a investigat per l’actuació policial de l’1-O ha defensat la intervenció del cos durant la jornada i ha assegurat que “depèn del nivell d’agressivitat, es pot colpejar a la cara”. Ha assegurat també que els agents es van trobar amb “actitud hostil” i amb nivells d'”agressivitat”, segons l’advocat del col·lectiu Irídia Andrés García Berrio.

Les imatges de la jornada també han estat objecte de polèmica, ja que l’inspector ha considerat que no podia saber si era “sang o pintura”. A més, ha recordat que els concentrats feien servir paraigües per impedir l’actuació policial. El jutge li ha contestat que ell no els veia a les imatges, segons els advocats d’Irídia. 

Juntament amb l’inspector han declarat un subinspector i dos agents que van actuar a les escoles Mediterrània, Pau Claris i Pia de Sant Antoni. L’inspector ha reconegut que existia un centre de coordinació anomenat “comandament d’unitat d’intervenció”, tot i que no ha especificat qui en formava part. La resta de policies no han aclarit si algú els va donar l’ordre de carregar. 

Aquests 4 policies han estat els primers a comparéixer davant del jutge i formen part dels 24 agents i comandaments que estan citats. Entre aquesta setmana i la següent respondran les preguntes del jutge sobre l’actuació policial de l’1-0. 

Nou comentari