Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona concedirà la Medalla d’Or pòstuma a Montserrat Caballé
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona concedirà la Medalla d’Or de la Ciutat a títol pòstum a la soprano Montserrat Caballé. Així ho han acordat per amplia majoria sis dels set partits municipals –la CUP ha fet reserva de vot– aquest dimecres a la comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat i Prevenció. La diva operística va morir el passat 6 d’octubre als 85 anys.

L’Ajuntament ha reconegut la trajectòria de la soprano i ha valorat que fos una intèrpret virtuosa de la música i de l’òpera,  més de la seva especial vinculació amb la ciutat de Barcelona i per haver-ne estat ambaixadora cultural internacional. Després del seu pas per comissió, la proposta es traslladarà al ple de novembre per a la seva aprovació definitiva.

El tinent d’alcalde de Drets de Ciutadania, Jaume Asens, ha reconegut la figura de Caballé com a artista memorable i com a representant de la capital catalana al món. Així mateix ha recordat el dol ciutadà que va causar la seva mort i el consens que suscita la seva exitosa carrera artística, més enllà del posicionament polític personal de la cantant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa