Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Hermitage manté l’aposta pel port de Barcelona tot i el ‘no’ de l’Ajuntament
  • CA

L’Hermitage manté la voluntat d’emplaçar el museu a la Nova Bocana del port de Barcelona tot i la negativa del consistori anunciada aquest dilluns. Els impulsors esperen ara rebre la resolució formal per conèixer “el contingut i motivació” així com la resolució de l’Autoritat Portuària de Barcelona, propietària de la parcel·la on es preveia la ubicació del futur museu. Alhora, es mostren “sorpresos” perquè asseguren que han seguit el procés “reglat i de la mà de les administracions”, amb la participació de l’Ajuntament “forma directa com indirecta” i defensen que l’Hermitage ha de ser un element de cohesió per a la ciutat.

Els impulsors creuen que el projecte ha d’aportar un impuls econòmic a la ciutat exercint de “pol dinamitzador” del seu entorn així com d’altres sectors i crearia “sinèrgies amb l’ecosistema museístic, cultural i educatiu de la ciutat”. “Tot plegat, amb el propòsit de deixar un llegat rellevant i de valor per a Barcelona”, afegeixen en un comunicat.

Els impulsors també destaquen que la tercera modificació al Pla Especial de la Nova Bocana del Port es va aprovar en el Ple Municipal l’abril de 2018 amb els vots a favor grup municipal Demòcrata, Cs, ERC, PSC, PP i el regidor no adscrit, Gerard Ardanuy. “Aquest planejament urbanístic, treballat conjuntament amb el Port de Barcelona durant mesos, donava el vistiplau a l’ús cultural i incloïa un informe de mobilitat que validava qualsevol dels usos del pla, tant comercials com culturals”, reblen.

Segons els impulsors, l’informe deia que “la mobilitat generada pel Museu Hermitage Barcelona serà inferior a la mobilitat generada per una activitat comercial (superfície especialitzada) atenent als visitants generats per museus de la mateixa magnitud i a les previsions dels promotors” i concloïa que “les diferents xarxes de mobilitat estan degudament adaptades per absorbir el nou flux de mobilitat que generarà el canvi d’usos”. En el comunicat, especifiquen que l’informe va ser redactat per Intra, la mateixa empresa que ara ha redactat el document de mobilitat presentat dilluns i creuen que no indica que la implantació del museu sigui desfavorable.

La negativa del govern municipal

La segona tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, va manifestar, amb contundència, el passat dilluns que l’equip de govern no podia autoritzar ni donar el seu vistiplau al projecte de l’Hermitage al port. Sanz va argumentar la posició del govern municipal en base a quatre informes tècnics que desaconsellaven instal·lar el museu al port de la ciutat. Tot i això, Sanz va assenyalat que com qualsevol altre projecte l’analitzaran si incorpora els elements dels quatre informes sobre urbanisme, mobilitat, sostenibilitat econòmica i cultura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa