Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Madrid suggereix tres ubicacions per a l’Hermitage tot i no estar a les travesses
  • CA

Madrid ja suggereix emplaçaments per atraure l’Hermitage després que l’Ajuntament de Barcelona hagi rebutjat que es construeixi a la Nova Bocana. Si aquest dimarts la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, donava suport públicament a negociar amb els representants del museu d’art de Sant Petersburg, aquest dimecres ha estat l’Ajuntament de Madrid qui ha mogut fitxa amb contundència. El delegat municipal de Desenvolupament Urbà, Mariano Fuentes, ha suggerit a la delegada de Cultura, Andrea Levy, 3 possibles enclavaments per a una eventual seu madrilenya del Museu Hermitage: la fàbrica de Clesa, el Mercat de Fruites o “una increïble parcel·la municipal al costat de parc central de Madrid Nuevo Norte”.

Fuentes ha suggerit aquests espais a Twitter, un dia després que Levy assegurés que iniciarà “pròximament” un diàleg amb els representants del museu. “Se m’ocorren múltiples enclavaments per acollir l’Hermitage i em poso a disposició d’Andrea Levy per aconseguir-ho”, ha manifestat Fuentes a la xarxa social. Fonts municipals van informar que “Madrid està oberta a totes les sensibilitats artístiques i, per aquest motiu, no es va a vetar que ningú presenti el seu projecte a la ciutat”.

Com ja va fer Ayuso amb el Mobile World Congress, els governs del PP a la capital espanyola aposten per un relat centralitzador explícit. No obstant, en el cas de l’Hermitage, les possibilitats madrilenyes són molt escasses perquè els impulsors del projecte ja han dit que tenen interès per ciutats pròximes al mar. Així, a les travesses hi hauria Màlaga, Alacant o València, però no Madrid.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa