Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El govern Colau manté el ‘no’ a l’Hermitage al port: “La discussió és la ubicació”

El govern d’Ada Colau insisteix en la seva oposició a l’obertura d’una filial del museu rus Hermitage a la Nova Bocana del Port de Barcelona. El tinent d’alcaldia Joan Subirats ha reiterat la posició municipal en respondre a un prec de Cs a la comissió de Cultura aquest dimecres. “No estem en contra que projectes privats s’instal·lin a la ciutat, el que tenim en discussió és la ubicació”, ha subratllat. “Estaríem perfectament disposats a estudiar altres emplaçaments”, ha afegit.

La regidora Marilén Barceló (Cs) ha burxat al govern pels prop de 400 llocs de treball i 50 milions d’euros d’inversió que prometen els impulsors del projecte, molt llaminers en plena crisi del coronavirus. Subirats li ha contestat que no acceptaria el prec de desbloquejar la iniciativa, perquè la tramitació urbanística ha de seguir el seu curs i cal “esperar a que es resolguin els interrogants que hi ha plantejats”, en referència als 4 informes presentats al gener.

El consistori va encarregar 4 anàlisis del projecte a experts sectorials, que segons Subirats van “desaconsellar” la instal·lació del centre cultural per “mala ubicació, inexistència d’un projecte cultural i la previsió temerària de visitants”. El Port de Barcelona ha fet una nova ofensiva per convèncer l’alcaldessa, amb un paquet d’al·legacions que busquen pactar un conveni de consens. La presidenta portuària, Mercè Conesa, ha defensat públicament que l’actual crisi obliga a repensar la negativa municipal. Subirats ha afirmat que les al·legacions “seran estudiades” i respostes properament i en funció de “si jurídicament se sostenen” el govern decidirà “si es fa o no el conveni” que possibilitaria el museu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa