Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nova ofensiva del Port per convèncer Colau i tirar endavant l’Hermitage
  • CA

El Port de Barcelona ha llançat una nova ofensiva per convèncer l’alcaldessa, Ada Colau, i el seu equip de govern de la necessitat de tirar endavant el museu Hermitage, que fins ara s’ha trobat amb un rebuig frontal per part dels comuns. El Port ha anunciat que ha presentat al·legacions a la negativa de l’Ajuntament de fer el museu a la Nova Bocana del recinte portuari perquè considera que un “projecte cultural de la magnitud de l’Hermitage és d’extrema importància en aquests moments per a Barcelona”.

Un estudi de l’Institut Municipal de Cultura estimava que el projecte podria atraure una inversió privada de 50 milions d’euros i generaria més de 370 llocs de treball. En el seu escrit, el Port defensa que l’Hermitage compta amb una proposta arquitectònica singular i que té el suport de nombroses entitats i associacions, tant del barri de la Barceloneta com de la resta de la ciutat. La presidenta del Port, Mercè Conesa, ha enviat una carta a Colau perquè es replantegi la negativa al projecte.

Conesa considera que Barcelona no pot deixar perdre “un projecte de la importància de l’Hermitage, que manté el seu compromís d’inversió i de desenvolupar un projecte cultural i social enriquidor per a la ciutat i generador de llocs de treball”. Així mateix, ha demanat una reunió amb el govern municipal per establir un conveni de consens basat en el que es va signar el 2018, que ja preveia un equipament com un dels possibles usos de la zona de la Nova Bocana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa