Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Pintades en un bloc d’apartaments turístics de Sants després del tens desnonament d’un veí
  • CA

Un bloc d’apartaments al costat de l’Estació de Sants ha rebut pintades aquest migdia, després del tens desnonament d’un veí aquest divendres al mateix barri barceloní. Entitats del barri asseguren que el pis on vivia aquesta família serà reconvertit en apartament turístic pel propietari, un particular que ja tindria tres pisos més a la finca destinats a visitants. L’immoble atacat, no obstant, no té cap relació amb la finca del desnonament i ha rebut amb gran sorpresa l’acció.

El lema que han pintat a la paret és “Abdelah no se’n va”, l’etiqueta amb la que activistes de Sants han difós aquests dies el cas de la família desnonada. “Han vingut tres joves encaputxats poc després de les 12h del migdia i han llançat pintura vermella i grafitejat la façana posterior“, indica al TOT Barcelona un portaveu de Cosmo Apartaments, que desconeixia totalment el desnonament produït la vigília enmig d’un gran desplegament policial.  

[r:1]

Segons aquesta font, la càmera de seguretat de l’empresa ha gravat tota l’acció. Intentaran esborrar les pintades el més aviat possible, diu, i posaran els fets en coneixement dels Mossos d’Esquadra. L’edifici no està relacionat directament amb el desnonament però la seva construcció fa una dècada va generar fortes protestes al barri per l’alçada i ús del nou immoble, conegut també amb el malnom de Torre Malaia.

El col·lectiu Acció Llibertària de Sants ha donat a conèixer les pintades minuts després de l’acció, a través del seu compte de Twitter. Sense reivindicar-ne directament l’autoria, ha culpat el sector turístic dels desnonaments: “Abans hi havia veïnes als llocs on us allotgeu, als pisos turístics que teniu i hotels que construïu, vosaltres ens desnoneu”, han piulat. Després de la publicació de la notícia del TOT Barcelona, el grup s’ha reafirmat en què “els promotors i hotelers saben perfectament” que els seus negocis “expulsen a les veïnes i provoquen desnonaments com el d’ahir”.

D’altra banda, el Centre IRIDIA per la defensa dels drets humans ha avançat que estudia la intervenció dels Mossos d’Esquadra durant el desnonament. També ha assenyalat que l’actuació va deixar “almenys dues persones lesionades”.

El Grup d’Habitatge de Sants, que ha liderat les protestes, ha explicat aquest dissabte que continua acompanyant i donant suport a l’Abdelah i la seva família, ara reallotjats en una pensió de Santa Coloma de Gramenet. Han criticat que l’Ajuntament de Barcelona i el Govern de la Generalitat “tenen l’obligació de donar un reallotjament digne en els casos de desnonaments” i consideren que la solució oferta no és adequada.

També lamenten que ni l’alcaldessa Ada Colau ni els regidors del districte i d’habitatge, Marc Serra i Lucía Martín, no hagin fet cap declaració de rebuig a la “violència” del dispositiu policial d’ahir: “Sembla que hi han desnonaments de primera i segona”.

 

Més notícies
La mobilització veïnal no evita el desnonament d’una família a Sants
Notícia: La mobilització veïnal no evita el desnonament d’una família a Sants
Comparteix
Les entitats alerten que l'objectiu és convertir l'habitatge en pis turístic
Acord entre l’Ajuntament i Blackstone per evitar el desnonament d’un bloc ocupat al cor del Raval
Notícia: Acord entre l’Ajuntament i Blackstone per evitar el desnonament d’un bloc ocupat al cor del Raval
Comparteix
Sis famílies vulnerables es podran quedar als pisos del carrer Hospital 99 i pagaran amb ajuda municipal 700 euros al mes | Els 3 pisos restants, a preu lliure
La PAH aconsegueix una reunió a tres bandes després d’ocupar l’Ajuntament
Notícia: La PAH aconsegueix una reunió a tres bandes després d’ocupar l’Ajuntament
Comparteix
Dilluns vinent hi haurà la primera trobada
La PAH critica l’acord d’habitatge de BComú i el PSC per “insuficient”
Notícia: La PAH critica l’acord d’habitatge de BComú i el PSC per “insuficient”
Comparteix
La plataforma demana "mesures valentes i innovadores" i lamenta que el pacte del nou govern municipal "obvia temes claus"
Dues veïnes sense reallotjament garantit, la cara B de l’Espai Barça
Notícia: Dues veïnes sense reallotjament garantit, la cara B de l’Espai Barça
Comparteix
El futur entorn del Camp Nou afecta un edifici en què dues llogateres antigues asseguren que no se'ls està respectant el dret de compensació
El lloguer guanya pes a Barcelona tot i els preus desorbitats
Notícia: El lloguer guanya pes a Barcelona tot i els preus desorbitats
Comparteix
El 35% de les llars ja són en règim de lloguer pels efectes de la crisi, els desnonaments i la dificultat d'accedir a crèdits per comprar
Activistes d’Arran s’encadenen a la seu del Consorci de Turisme
Notícia: Activistes d’Arran s’encadenen a la seu del Consorci de Turisme
Comparteix
Els manifestants protesten contra un òrgan que consideren dels "menys transparents"
Arran comença a la Pedrera una campanya contra el turisme
Notícia: Arran comença a la Pedrera una campanya contra el turisme
Comparteix
L'organització de joves de l'esquerra independentista anticapitalista assegura que és la primera acció "però no l'última"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa