Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Acord entre l’Ajuntament i Blackstone per evitar el desnonament d’un bloc ocupat al cor del Raval
  • CA

Acord entre l’Ajuntament de Barcelona i el fons d’inversió Blackstone –el fons immobiliari més gran del món– perquè no es desnonin 7 famílies vulnerables que ocupen un bloc de pisos al cor del Raval. Dos terços dels habitatges de la finca seran per a famílies que ara hi viuen i que han pogut acreditar la seva situació socio-econòmica. L’immoble està al carrer Hospital número 99 i les últimes dues setmanes s’ha omplert d’intenses reivindicacions davant l’amenaça de desnonament. El termini s’esgotava just aquest dilluns.

El govern municipal ha anunciat l’acord i ha detallat que 6 dels 10 pisos que conté l’edifici seran per a set unitats de convivència, que tindran cadascuna un contracte de lloguer de 7 anys a un preu per sota de mercat. La immobiliària percebrà 700 euros al mes de cada pis, que es cobriran amb l’aportació que pugui assumir cada família –el 30% dels seus ingressos com a màxim– i ajudes municipals fins a completar l’import. Els altres 3 pisos sortiran a lloguer a preus molt superiors. 

[r:5]

La regidora d’Habitatge, Lucía Martín, i el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, han anunciat aquest dilluns al matí l’acord que ja havien anticipat les entitats socials durant el cap de setmana. També han explicat que Blackstone rehabilitarà tot el bloc com ja tenia previst inicialment, malgrat la reducció dels beneficis que calculava obtenir-ne, i reallotjarà als afectats durant les obres. A més, han dit, l’acord “compta amb el vistiplau de les famílies afectades i el Sindicat d’Habitatge del Raval”.

Martín ha celebrat que el pacte “evita un nou cas de gentrificació en una zona especialment castigada del Raval”, però avisa que l’ajuntament “no té eines” davant aquestes operacions de revalorització immobiliària i no pot apagar focs contínuament. “No podem anar cas per cas, necessitem noves lleis estatals que obliguin a aquesta corresponsabilització dels privats i que acabin amb la fiscalitat privilegiada per a socimis i grans fons d’inversió, i també cal modificar les lleis catalanes perquè siguin més exigents”, ha avisat. 

Rabassa ha assenyalat l’acord com una via a seguir explorant per “aturar la sagnia de veïns i veïnes” que deixen el Raval “perquè no poden fer front als lloguers” creixents del districte. Així, ha subratllat que la finca d’Hospital 99 està en una zona de Ciutat Vella “molt pressionada” per la gentrificació i ha celebrat que “famílies amenaçades es quedaran a viure al barri i al mateix lloc”. Ha assegurat que aquest juliol el districte tenia 40 ordres de desnonament dictades que afectaven a una norantena de persones, entre les quals uns 40 menors, i ha subratllat que finalment “la majoria es quedaran al barri”. 

Més notícies
15 dies de resistència al Raval i una victòria contra el fons immobiliari més gran del món
Notícia: 15 dies de resistència al Raval i una victòria contra el fons immobiliari més gran del món
Comparteix
Aquest dilluns s'explicaran els detalls de com s'ha aturat l'ordre de desnonament al carrer Hospital 99, segons assegura el Sindicat d'Habitatge del Raval
“Amb Blackstone no s’hi atreveixen”, la crítica a les administracions de deu famílies del Raval
Notícia: “Amb Blackstone no s’hi atreveixen”, la crítica a les administracions de deu famílies del Raval
Comparteix
Tot un edifici ocupat afronta un desnonament en obert les pròximes dues setmanes i l'Ajuntament ha negociat una oferta amb la propietat que no satisfà els activistes
Front comú per reclamar a Blackstone que aturi el desnonament del carrer Hospital
Notícia: Front comú per reclamar a Blackstone que aturi el desnonament del carrer Hospital
Comparteix
JxCat, ERC, CatECP i la CUP demanen "temps" per negociar en una roda de premsa amb el Sindicat del Raval
Primer ‘escrache’ a casa d’un directiu de Blackstone, a la Bonanova
Notícia: Primer ‘escrache’ a casa d’un directiu de Blackstone, a la Bonanova
Comparteix
El Sindicat d'Habitatge del Raval es planta davant de l'edifici per avisar que "la por canviarà de bàndol"
Sis històries personals de la crisi de l’habitatge al Raval
Notícia: Sis històries personals de la crisi de l’habitatge al Raval
Comparteix
El Sindicat de l'Habitatge del Raval lluita contra la gentrificació del barri i avisa que l'estiu farà incrementar la vulnerabilitat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa