Front comú per reclamar a Blackstone que aturi el desnonament del carrer Hospital

El Sindicat d’Habitatge del Raval de Barcelona ha unit els grups parlamentaris de JxCat, ERC, CatECP i la CUP per reclamar a Blackstone que aturi el desnonament obert de deu famílies en estat vulnerable de l’edifici del número 99 del carrer Hospital del Raval de Barcelona i doni “temps” per negociar. Una roda de premsa conjunta al Parlament de Catalunya ha servit per “escenificar” el posicionament “a favor de les veïnes, contra el desnonament i contra les pràctiques del fons voltor Blackstone”, ha explicat Joana Sales, portaveu del sindicat.

Susanna Segovia de Cat-ECP ha demanat ajudar unes famílies que “es mereixen un lloguer social en aquest edifici”, Eva Baró d’ERC ha emplaçat les administracions a “assumir responsabilitats”, Toni Morral de JxCat ha reclamat arribar a una solució negociada abans del “moment traumàtic” i Maria Sirvent de la CUP ha criticat que “els fons voltor estan actuant de forma absolutament impune”.

Tortura psicològica

Sales, la portaveu del sindicat, ha dit que les deu famílies en situació de vulnerabilitat que estan vivint aquest desallotjament obert pateixen “tortura psicològica” perquè “cada dia es poden despertar a casa seva amb els antiavalots”. Ha exposat que juntament amb els veïns del Raval i els altres sindicats d’habitatge defensaran el bloc afectat “com l’1 d’octubre vam defensar les escoles”. Tots els grups que han intervingut ha demanat el “temps necessari” a Blackstone perquè es pugui negociar una solució que no sigui el desallotjament.

El representant de JxCat ha dit que el seu partit està “al costat dels veïns” i per això ha reclamat a l’Ajuntament que acceleri les converses amb Blackstone com ha dit que ja s’estava fent per arribar a “un acord a través del tempteig i retracte” i a la Mesa d’emergència que resolgui la situació de les famílies. Toni Morral també ha dit que en les negociacions també hi participava el Departament d’Habitatge de la Generalitat.

Preocupació i inquietud

Eva Baró d’ERC també ha dit que comparteix la preocupació i la inquietud de les famílies i ha emplaçat l’administració a “assumir les responsabilitats que li pertoquen” i a Blackstone a “donar temps” a la negociació perquè el seu partit lluita “per una Barcelona dels ciutadans i no dels fons voltor”. 

En el mateix sentit s’ha expressat Susanna Segovia de Cat-ECP, que ha recordat que Ciutat Vella és un dels barris que més pateix “la gentrificació i la bombolla del lloguer” i ha dit que els responsables són “els grans tenidors i els fons voltor, i Blackstone és un dels que més responsabilitats tenen”. “Aquestes famílies es volen quedar al seu habitatge, porten anys fent vida al Raval, essent part de la societat civil que fa fora narcopisos, narcotraficants, que lluita per un barri més digne”, ha destacat.

Per part de la CUP, Maria Sirvent ha felicitat la feina del sindicat i ha criticat que els fons voltor estiguin actuant “de forma absolutament impune” i “vulnerant els drets humans de la ciutadania de forma sistemàtica”. “Són els moviment socials, les persones organitzades, qui garanteixen els drets que haurien de garantir les administracions públiques”, ha reblat.

Nou comentari

Més notícies

Primer ‘escrache’ a casa d’un directiu de Blackstone, a la Bonanova

El Sindicat d'Habitatge del Raval es planta davant de l'edifici per avisar que "la por canviarà de bàndol"

‘Escrache’ amb data oberta als directius del fons immobiliari Blackstone

El Sindicat del Raval anuncia que ha rebutjat l’oferta per a les 10 famílies que poden ser desallotjades per sorpresa fins al 15 de juliol