Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
‘Escrache’ amb data oberta als directius del fons immobiliari Blackstone
  • CA

El Sindicat del Raval passa a l’ofensiva i ha convocat un escrache amb data oberta contra els directius del fons immobiliari Blackstone, que vol desallotjar 10 famílies del carrer Hospital 99, al Raval. L’entitat ha avançat que l’oferta, que es va aconseguir gràcies a la intermediació de l’Ajuntament, és “insuficient” perquè només ofereix una solució per a tres famílies afectades i deixa la resta sense alternatives. El sindicat va començar aquest dilluns una campanya de dues setmanes per fer guàrdia davant de l’immoble, ja que el desallotjament pot arribar en qualsevol moment fins al pròxim 15 de juliol.

“No tolerarem cap oferta que no passi per donar un solució habitacional en el mateix immoble a totes les famílies del bloc”, ha assegurat el sindicat en un comunicat. “Exigim que tant el sindicat com les famílies afectades entrin a formar part de la mesa de negociació que l’Ajuntament ja té oberta amb Blackstone”. Les dues propostes que posen sobre la taula són inequívoques: o bé que l’Ajuntament o la Generalitat comprin l’edifici i s’aturi el desallotjament, o bé que Blackstone accepti oferir un lloguer social y assequible a les famílies.

Cinc anys a l’edifici

Fa cinc anys que la majoria de les famílies viuen en aquest edifici que també habiten “vuit menors” així com persones grans, algunes amb discapacitats, assegura el sindicat. Els activistes que assessoren les famílies expliquen que des del febrer de 2018 el propietari és la immobiliària d’origen estatunidenc, quan va comprar tota la finca a preu de saldo. “Per això reclamem que l’Ajuntament expropiï aquest edifici sense gastar un euro més del que li va costar a Blackstone”.

El Sindicat del Raval critica amb duresa el “patiment” que produeixen els desnonaments amb data oberta, ja que les famílies mai saben quin dia els faran fora de casa i la situació els produeix un gran estrès i angoixa. “Barcelona ha dit prou”, avisen. I per això ha proposta fer el mateix a Blackstone. Han anunciat que durant els pròxims 15 dies faran escraches amb data oberta als directius del fons immobiliari per pagar l’empresa “amb la seva mateixa medicina”.

Més notícies
“Amb Blackstone no s’hi atreveixen”, la crítica a les administracions de deu famílies del Raval
Notícia: “Amb Blackstone no s’hi atreveixen”, la crítica a les administracions de deu famílies del Raval
Comparteix
Tot un edifici ocupat afronta un desnonament en obert les pròximes dues setmanes i l'Ajuntament ha negociat una oferta amb la propietat que no satisfà els activistes

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa