“El turisme mata la ciutat”. És el lema i declaració de principis d’Arran que consta en la pancarta gegant que el col·lectiu de joves de l’esquerra independentista anticapitalista ha penat aquest dimarts a la Pedrera

Segons han anunciat, es tracta de l’arrencada de la seva campanya d’estiu contra el model turístic de Barcelona. I ha advertit que aquesta d’avui és la primera acció “i no l’última”. Argumenten que un any més –el cas més recordat va ser el de fa dos anys, amb l’atac a un bus turístic al qual van punxar una roda i van fer-hi pintades amb passatgers a bord– volen denunciar “un model de turisme dissenyat per enriquir uns pocs i precaritzar la majoria de la població”.

Consideren que la Pedrera és un dels símbols d’aquest model turístic, que “és insostenible” tant per al territori com per a la població. 
 

Nou comentari

Més notícies

El turisme es recupera i els hotelers preveuen un bon estiu

El nivell d'ocupació del primer semestre s'acosta al 80% i als mesos de juliol i agost pujarà fins al 85%

El turisme de congressos genera 1.900 milions anuals a Barcelona

La ciutat va batre un nou rècord històric el 2018 gràcies a més de 1.400 esdeveniments i gairebé 600.000 delegats

Valls s’altera per les declaracions de Gala Pin sobre el turisme i demana una rectificació a Colau

L'alcaldable considera que titllar els creueristes de "plaga de llagostes" és un menyspreu a les famílies que viuen del sector turístic a Barcelona
Gala Pin, en una imatge d'arxiu / Europa Press

Gala Pin compara el turisme de creuers amb una “plaga de llagostes”

La regidora de Ciutat Vella també carrega contra Elisenda Alamany, de la qual diu que el seu "protagonisme" és "un problema que ara es trobarà ERC"