El turisme de congressos genera 1.900 milions anuals a Barcelona

La ciutat va batre un nou rècord històric el 2018 gràcies a més de 1.400 esdeveniments i gairebé 600.000 delegats

El turisme de congressos es consolida com una de les grans fonts d’ingressos de Barcelona i l’àrea metropolitana. Segons dades del Barcelona Convention Bureau (BCB), el 2018 va tancar amb un impacte econòmic de 1.901 milions d’euros, un nou rècord històric per la ciutat. El president del BCB, Miquel Martí, s’ha mostrat especialment satisfet amb els resultats de l’any, ja que el 2017 va ser un any complicat –en referència a l’atemptat de la Rambla i al referèndum de l’1-O– que podria haver perjudicat l’activitat.

El directiu ha assegurat que la capital catalana és un dels destins preferits per organitzar congressos i està “al top cinc del món”. L’informe del BCB detalla que l’any passat a Barcelona es van organitzar 1.404 congressos que van atreure 584.000 delegats, mentre a la resta de l’àrea metropolitana van ser 310 esdeveniments i 64.000 persones. Les dades mostren que els delegats tendeixen a quedar-se més dies i gastar més fora de l’hotel: la mitjana actual se sitúa en cinc dies a la ciutat i una despesa –sense incloure el cost de l’allotjament– de 188 euros en el cas dels congressos i de 99 en el de les convencions.

El regidor de Turisme, Comerç i Mercats de l’Ajuntament, Agustí Colom, ha destacat la “capacitat de resistir” de Barcelona després de la inestabilitat política i social del 2017. Colom ha celebrat la recuperació “àgil i ràpida” de la ciutat i ha pronosticat un 2019 amb bons resultats. El regidor ha insistit que Barcelona continua encarant la gestió del turisme “amb tot el territori” per descongestionar la ciutat.

Més informació

Nou comentari