Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Valls s’altera per les declaracions de Gala Pin sobre el turisme i demana una rectificació a Colau
  • CA

L’alcaldable Manuel Valls ha carregat de valent contra les declaracions de la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, que va titllar el turisme de creuers de “plaga de llagostes”. Per Valls, aquestes paraules són “una amenaça als qui estan pensant en venir” i “un menyspreu” a les famílies que viuen del turisme a Barcelona. Per això, ha demanat a l’alcaldessa Ada Colau una “rectificació immediata”.

Valls ha continuat la valoració de les declaracions de Pin, publicades en una entrevista al diari Ara, com un pas més de l’equip de Colau per “acabar amb el turisme de creuers”. Segons el candidat a l’alcaldia, això entra en contradicció amb la posició del port de Barcelona, que lidera el trànsit de creuers a Europa. “Cada creuerista en gasta més de 500 euros en la ciutat, que van destinats al petit comerç, restauradors i indústria local”, ha remarcat en una visita a la Sagrada Família.

L’exprimer ministre francès, a més, ha apuntat que el sector turístic és “una de les principals fonts de riquesa de la ciutat” i ha col·locat al centre del debat de les eleccions del 26M la lluita contra el que catalogat com el “populisme i nacionalisme tancat de Colau”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa