El turisme es recupera i els hotelers preveuen un bon estiu

El nivell d'ocupació del primer semestre s'acosta al 80% i als mesos de juliol i agost pujarà fins al 85%

L’activitat turística torna a mostrar signes de recuperació i confirma les bones previsions que el sector apuntava a principis d’any. Segons el Gremi d’Hotels de Barcelona, l’ocupació del primer semestre de l’any ha estat de gairebé el 80% (tres punts per sobre de l’any passat) amb un preu mitjà de 129,9 euros. De cara a la temporada d’estiu, les expectatives també són altes i es preveu una ocupació del 85%, una xifra molt similar a l’assolida el 2018.

D’aquesta manera, el sector turístic deixa enrere les turbulències que va registrar l’any passat com a conseqüència de l’atemptat terrorista a la Rambla i la inestabilitat política posterior al referèndum d’independència de l’1-O. “Després de dos anys dolents, provocats per diferents motius, Barcelona torna a recuperar sensacions i ocupació hotelera”, ha celebrat el president del Gremi, Jordi Clos, que no es presentarà a la reelecció i deixa el càrrec després de 20 anys.

No abaixar la guàrdia

Tot i les bones perspectives, Clos ha avisat que “no es pot abaixar la guàrdia” i ha assegurat que els hotelers seguiran treballant per cuidar “aspectes importants com la seguretat i el civisme”. Clos ha posat especial èmfasi en la qüestió de la seguretat, ja que els furts han augmentat en els últims mesos i “les xarxes socials poden penalitzar molt” si s’escampa la sensació d’inseguretat entre els turistes que volen visitar Barcelona.

Preguntat pel nou equip de govern municipal, el president del Gremi d’Hotels ha demanat que el pròxim alcalde “sigui l’alcalde de tots i redobli els esforços per mantenir la marca Barcelona“. Els hotelers esperen que el nou Ajuntament “tingui capacitat per arribar a grans consensos” i que, sobretot, mantingui l’aposta per la col·laboració público-privada que “tan bons resultats ha donat fins ara”.

Més informació

Comentaris

    Negoci deficitari 14/06/2019 11:12 am
    El turisme, l'activitat empresarial més subbencionada de la històeia. Al final els faran funcionaris.

Nou comentari