La mobilització veïnal no evita el desnonament d’una família a Sants

La mobilització veïnal no ha aconseguit evitar el desnonament d’una família a Sants, la de l’Abdelah, que portava 16 anys vivint en aquell pis. El Grup d’Habitatge de Sants, amb el suport de grups d’habitatge d’altres barris i de l’organització juvenil Arran, ha assegurat que la intenció és convertir l’immoble en un pis turístic, perquè això és el que ha passat amb altres edificis.

De fet, asseguren que el propietari té tres pisos més en aquell edifici i tots són turístics, un dels quals sense permisos. El desnonament, que era la tercera vegada que s’intentava, ha tingut lloc a primera hora del matí. Els veïns s’han col·locat a la porta de l’habitatge i els Mossos han muntat el dispositiu al voltant dels protestants, als qui han anat desallotjant fins a accedir a l’habitatge.

Un retard de tres dies

Segons afirma Clàudia Ruscalleda, la portaveu del Grup d’Habitatge de Sants, l’Abdelah i la seva família fa 16 anys que viuen al pis. Tenien contracte fins al 2020 i “sempre han pagat el seu lloguer fins fa un any, quan va tenir un retard de tres dies en el pagament”. A partir d’aquí, declara, la propietat va denunciar-lo per impagament. De fet, l’Abdelah ja s’ha enfrontat a dos processos de desnonament, que el Grup d’Habitatge de Sants ha aconseguit parar. Aquest cop no ha estat possible. 

“El desnonament estava fixat per a dos quarts de deu, però ahir a última hora ens vam assabentar per l’advocada que l’havien avançat una hora”, ha afirmat la Clàudia. És per això que aquest matí, a les set, el Grup d’Habitatge de Sants s’ha trobat a la porta de l’Abdelah per poder aturar el desnonament. Afirmen que a tres quarts de vuit del matí han arribat sis furgonetes de la Brigada Mòbil i tres de l’Àrea Regionals de Recursos Operatius, que han muntat un dispositiu policial que ha bloquejat el pas pel carrer on es troba el pis que havia de ser desallotjat.

Un atac d’ansietat

Un cop ha arribat la comitiva judicial, els Mossos han començat a desallotjar els veïns que estaven a la porta de l’edifici. Al pis també s’han trobat altres activistes. Una ambulància s’ha emportat l’Abdelah amb problemes d’ansietat. Un cop el desnonament ja s’havia efectuat, els veïns que encara seguien concentrats allà han començat una manifestació fins a la delegació del Districte de Sants per exigir solucions a les administracions. “On no arribi l’administració, arribarem la societat organitzada”, ha afegit Aura González, membre del Grup d’Habitatge de Sants.

En aquest sentit, Núria Martí, portaveu nacional d’Arran, ha afirmat que “malgrat el gust amarg” d’aquest desnonament, cal destacar que hi ha organització en molts barris per lluitar contra aquesta realitat. “Cada cop en som més, i estim teixint cada vegada aliances molt fortes”, ha indicat.

Nou comentari

Més notícies

Acord entre l’Ajuntament i Blackstone per evitar el desnonament d’un bloc ocupat al cor del Raval

Sis famílies vulnerables es podran quedar als pisos del carrer Hospital 99 i pagaran amb ajuda municipal 700 euros al mes | Els 3 pisos restants, a preu lliure

Front comú per reclamar a Blackstone que aturi el desnonament del carrer Hospital

JxCat, ERC, CatECP i la CUP demanen "temps" per negociar en una roda de premsa amb el Sindicat del Raval