Un regidor de l’Ajuntament de Ripollet ha denunciat que ha patit un atac homòfob aquesta setmana al barri del Raval, a Barcelona. El regidor de Mobilitat i Via Pública al municipi vallesà, Fran Sánchez, ha explicat a les xarxes socials que ell i un amic que l’acompanyava van ser víctimes d’improperis per la seva condició sexual, com “maricons de merda”, entre altres insults i comentaris despectius. Ha afegit que almenys un dels suposats agressors va arribar a seguir-los.

Sánchez és membre de Decidim Ripollet, la formació que governa el municipi. El regidor ha detallat en uns comentaris a Twitter l’episodi que comenta que li va tocar viure al centre de Barcelona aquest dimecres a la tarda. L’ha definit d'”incidència homòfoba“.

Sánchez ha relatat que la picabaralla la va provocar unes persones que jugaven amb una pilota al Raval. “No hem parat una pilota que ens han xutat als peus i ens han dit: maricones de mierda‘, ‘comedme la polla‘, ‘que os den por culo“, ha precisat.

Increpats i agredits

El regidor reconeix que es va tornar per respondre a les ofenses. “Jo he respost que sí, maricones de mierda y a mucha honra, va etzibar als atacants.

Sánchez assegura que, després de l’intercanvi de comentaris, una persona el va perseguir a ell i al seu acompanyant. “Ens ha seguit i ens ha llançat la pilota”, ha relatat.

El regidor ha posat els fets en coneixement de l’Observatori contra l’Homofòbia. El col·lectiu, que presta assessorament jurídic i atenció psicosocial a víctimes d’agressions LGTBI-fòbiques, ha condemnat l’agressió als dos homes gais.

L’Observatori contra l’Homofòbia ha informat que ha activat els protocols per denunciar l’incident. “Cal aturar aquesta xacra d’odi”, ha instat.

Polèmica pel veto de Valents

Just els pròxims dies es commemora la jornada de l’alliberament LGTBI i s’organitzen les desfilades de l’Orgull. En aquest context, Barcelona en Comú ha presentat una proposta de declaració institucional al ple d’aquest dijous a l’Ajuntament de Barcelona, en què advocava per garantir espais segurs per a persones LGTBI a la ciutat i destinar més recursos tècnics i econòmics a polítiques a favor del mateix col·lectiu. La proposició, però, no ha prosperat pel veto de Valents, la formació conservadora que lidera la regidora Eva Parera.

La resolució del partit de l’alcaldessa Ada Colau s’havia garantit els suports de la resta de formacions, excepte Valents, que ha frustrat que el text s’aprovés al negar-se a donar-li suport. La formació de Parera ha opinat que la declaració suposava concedir “privilegis” a les persones LGTBI i ha considerat que comprometia despeses injustificades. “Per què és més prioritari el col·lectiu LGTBI que d’altres?”, ha interpel·lat Valents.

Més notícies
Centenars de persones concentrades al passeig de Gràcia de Barcelona contra la violència LGTBI-fòbica / Laura Fíguls (ACN)

Valents bloqueja una declaració institucional contra la discriminació LGTBIQ+

Notícia: Valents bloqueja una declaració institucional contra la discriminació LGTBIQ+
Comparteix
A les portes del dia de l'Orgull, la declaració no arriba al ple -hi havia el vot a favor de Bou- pel veto de Valents
Notícia: Valents bloqueja una declaració institucional contra la discriminació LGTBIQ+ - Mobile
L'edifici històric de la Universitat de Barcelona / Vicente Zambrano González

Barcelona fa traslladar la revetlla de l’orgull LGTBI per evitar el soroll

Notícia: Barcelona fa traslladar la revetlla de l’orgull LGTBI per evitar el soroll
Comparteix
L'Ajuntament la fa reubicar de Diputació a la plaça Universitat després que el Pride critiqués que li deneguessin el permís
Notícia: Barcelona fa traslladar la revetlla de l’orgull LGTBI per evitar el soroll - Mobile
Intercanviador de metro a Barcelona / ES

La xarxa de metro estarà videovigilada el 2025 per perseguir la LGTBIfòbia

Notícia: La xarxa de metro estarà videovigilada el 2025 per perseguir la LGTBIfòbia
Comparteix
TMB preveu incrementar les càmeres de seguretat als trens per disposar d'imatges a temps real
Notícia: La xarxa de metro estarà videovigilada el 2025 per perseguir la LGTBIfòbia - Mobile
Un dels 4 dofins del Zoo de Barcelona, durant un entrenament / Jordi Play

Lleons gais i dofins bisexuals: l’amagada realitat LGTBI del món animal

Notícia: Lleons gais i dofins bisexuals: l’amagada realitat LGTBI del món animal
Comparteix
El Museu de Ciències Naturals aborda la desconeguda sexualitat de la fauna
Notícia: Lleons gais i dofins bisexuals: l’amagada realitat LGTBI del món animal - Mobile

Nou comentari

Comparteix