Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La xarxa de metro estarà videovigilada el 2025 per perseguir la LGTBIfòbia
  • CA

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) preveu estendre la videovigilància en tota la xarxa de metro el 2025. L’extensió de les càmeres de seguretat es preveu dins del pla per combatre la LGTBIfòbia al transport públic, que també preveu impartir formació a la plantilla i promoure accions de sensibilització.

La directora de responsabilitat social i sostenibilitat de TMB, Raquel Díaz, ha concretat la data de la instal·lació de càmeres de seguretat en una compareixença al Parlament, on ha repassat les actuacions encaminades a generar “espais segurs” com un dels pilars d’aquest protocol, informa l’ACN. En aquest sentit, ha subratllat que actualment les càmeres de les instal·lacions fixes –andanes, passadissos i vestíbuls– ja superen les 5.500 i que l’objectiu és abordar “l’equipament complet” de tots els combois en els pròxims anys. “Tindrem imatges a temps real, controlades des del centre de referència”, ha afirmat.

Arribaran més tard al bus

En el cas de la xarxa d’autobusos els treballs no estan tan avançats, i ha apuntat que serà al primer trimestre del 2023 quan es podrà tenir dispositius de videovigilància a tots ells. “Fins ara es disposava d’una trentena de vehicles amb càmeres més bàsiques en línies on s’havia detectat certa conflictivitat”, ha afegit. Un altre dels àmbits en els quals vol incidir TMB és la il·luminació. Díaz ha recordat que es va iniciar la migració al sistema LED el 2016 i que de les 129 estacions, 80 ja compten amb el nou sistema.

El mateix pla també incideix en la formació de la plantilla de treballadors, que tenen continguts d’igualtat disponibles. Pel que fa al desplegament dels agents violeta –actius en 7 estacions–, Díaz ha apuntat que la intenció és que la iniciativa es vagi desplegant a “tota la xarxa de metro i posteriorment, també, a la d’autobusos”. A més, des del programa TMB Educa ja han incorporat referències explícites a la LGTBIfòbia i des de TMB s’incidirà en mantenir les accions de sensibilització per “interpel·lar la corresponsabilitat de tothom”.

Risc d’infradenúncia

En el marc de la sessió d’avui del grup de treball contra la LGTBIfòbia al Parlament, també ha intervingut el regidor de Drets de Ciutadania i Participació de l’Ajuntament de Barcelona, Marc Serra, que ha avisat del biaix que pot existir entre les dades reals dels casos de discriminació reportats i els que no tenen visibilitat. En aquest sentit, ha demanat lluitar contra la “infradenúncia” per evitar “qualsevol normalització de les vivències”.

També ha lamentat que a vegades la situació pot venir derivada de “la desconfiança cap a un sistema de garantia” que pot ser “poc efectiu, lent i burocràtic”. “Més que posar-nos les mans al cap, potser hauríem de treballar per revertir les causes”, ha assenyalat.

Més notícies
Un autobús elèctric de la xarxa de TMB de Barcelona / EP
El conductor de bus que es va plantar al Primavera acusa TMB de mentir
Notícia: El conductor de bus que es va plantar al Primavera acusa TMB de mentir
Comparteix
El treballador assegura que es va negar a fer el trajecte perquè bona part dels passatgers no portaven mascareta
Un dels moments del recorregut dels joves per les obres de la línia 9 / The Proper People
VÍDEO | Un grup d’americans es cola a les obres de la línia 9 del metro
Notícia: VÍDEO | Un grup d’americans es cola a les obres de la línia 9 del metro
Comparteix
La peça audiovisual mostra l'estat d'abandonament de les obres que han de connectar els dos trams de la línia ja en funcionament
Punt informatiu de la T-Mobilitat a la plaça Espanya / JR
Adeu a les targetes de cartró al transport públic la tardor de 2023
Notícia: Adeu a les targetes de cartró al transport públic la tardor de 2023
Comparteix
La Generalitat preveu que els títols convencionals acabin de ser substituïts per la T-mobilitat l'any que ve a Barcelona i les seves corones tarifàries
Un dels 4 dofins del Zoo de Barcelona, durant un entrenament / Jordi Play
Lleons gais i dofins bisexuals: l’amagada realitat LGTBI del món animal
Notícia: Lleons gais i dofins bisexuals: l’amagada realitat LGTBI del món animal
Comparteix
El Museu de Ciències Naturals aborda la desconeguda sexualitat de la fauna

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joan a juny 14, 2022 | 20:37
    Joan juny 14, 2022 | 20:37
    I pels lladres no?? Hahhaha quin frikisme
  2. Icona del comentari de: Barceloní. a juny 15, 2022 | 05:53
    Barceloní. juny 15, 2022 | 05:53
    Joan, m'has aixafat el comentari.
  3. Icona del comentari de: Molt mal explicat ajuntament a juny 15, 2022 | 06:07
    Molt mal explicat ajuntament juny 15, 2022 | 06:07
    Robatoris al metro de BCN: 1000 denúncies setmanals; alguns robatoris amb gran violència. L'Observatori Contra l'Homofòbia el 2019 va denunciar 70 agressions homòfobes produïdes a tot Catalunya. 215 agressions el 2021. Sense comptar les agressions als mateixos agents de seguretat del metro. De veritat que les càmeres, i la pasta que costen, és només per protegir els LGTBI?.
  4. Icona del comentari de: Barceloní emprenyat. a juny 26, 2022 | 08:15
    Barceloní emprenyat. juny 26, 2022 | 08:15
    L'ajuntament de Barcelona no pot protegir els lladres i xoriços; son del seu mateix gremi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa