Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Lleons gais i dofins bisexuals: l’amagada realitat LGTBI del món animal
  • CA

La diversitat sexual també està present en el món animal. Lleons alfa mascle homosexuals, dofins de bisexualitat polièdrica, el poliamor dels bonobos… La realitat LGTBI de la fauna ha sigut força ignorada fins ara. Per tractar de compensar el desconeixement, el Museu de Ciències Naturals organitza una tertúlia sobre el tema el pròxim dijous, 16 de juny, a les 18.30 hores a la seva seu, al Fòrum.

El ponent convidat per parlar-ne a la sessió és el director del Hub de Teràpies Avançades i Plataformes Científiques del Vall d’Hebron Institut de Recerca, Albert Barberà. Doctor en Bioquímica, Barberà va participar activament en la Coordinadora Gai Lesbiana des del 1992 fins al 2005, on va ser secretari general entre 2002 i 2005. Ara és vocal del grup Prisma, que dona visibilitat al col·lectiu LGTBI en l’àmbit científic.

La tertúlia forma part del cicle del Club de llunàtics i llunàtiques del Museu de Ciències Naturals i es celebra en el marc de l’exposició temporal Una mirada LGTBI a Planeta Vida. La mostra “fa un recorregut per la diversitat sexual del món animal amb perspectiva LGTBIQA+”, explica el museu.

Hermafrodites i intersexuals

L’exposició ofereix un recorregut per la diversitat sexual en el món salvatge. El Museu de Ciències Naturals ressalta que els animals viuen allunyats “dels estereotips i dels preceptes socials imposats de l’ésser humà” i “amb naturalitat afectiva, sexual i de gènere”. “Com passa amb els éssers humans, els animals poden tenir comportaments afectius i sexuals amb individus del seu mateix sexe o amb individus d’un altre sexe”, expliquen al museu.

La mostra és un breu recorregut per l’hermafroditisme, la intersexualitat o com els animals mostren interès per aparallar-se amb altres exemplars. El museu ecorda que “hi ha espècies hermafrodites, on hi ha individus ‘amb més d’un sexe’ o on aquest pot variar”. “I també hi ha espècies amb individus intersex, que tenen característiques sexuals d’ambdós sexes ‘majoritaris'”, destaca.

L’exposició es pot gaudir pel mateix preu de l’entrada general al museu situat al Fòrum. La conferència d’aquesta setmana és d’accés lliure i permet visitar gratuïtament la mostra abans que la tertúlia comenci.

Més notícies
La incineradora de residus de Tersa, a Sant Adrià de Besòs / Grup Tersa / Europa Press
La incineradora del Besòs va expulsar el doble de pols cancerígena permesa
Notícia: La incineradora del Besòs va expulsar el doble de pols cancerígena permesa
Comparteix
Un informe de la Guàrdia Civil alerta que la contaminació que Tersa va emetre pot suposar més risc de càncer, de diabetis i de defectes de naixement
Una serp repta per una vorera de Glòries / Cedida
VÍDEO | Una serp es passeja de matinada per Glòries
Notícia: VÍDEO | Una serp es passeja de matinada per Glòries
Comparteix
Va ser vista aquesta passada nit entre la Torre Glòries i la boca de metro
El Revolt de les Monges / Twitter
El lloc més fred de Barcelona on fa fins a nou graus menys de temperatura
Notícia: El lloc més fred de Barcelona on fa fins a nou graus menys de temperatura
Comparteix
El Revolt de les Monges, un paratge frondós dins de Collserola, registra temperatures força més baixes que a la resta de la ciutat
Un tren de Rodalies a l'Estació de França / MMP
La Cambra de Barcelona urgeix a desencallar inversions en infraestructures
Notícia: La Cambra de Barcelona urgeix a desencallar inversions en infraestructures
Comparteix
Retreu el "preocupant" nivell de baixa inversió de l'Estat i insisteix amb el traspàs de Rodalies

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa