Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Valents bloqueja una declaració institucional contra la discriminació LGTBIQ+
  • CA

Dimarts 28 de juny és el Dia Internacional de l’Alliberament LGBTIQ+, una celebració que insta a la tolerància i la igualtat entre totes les persones al marge de la seva orientació sexual. De fet, es commemoren els aldarulls de Stonewall que van tenir lloc a Nova York el 1969 i que es considera que marquen l’inici de l’alliberament homosexual.

Valents veta una declaració contra la discrimació LGTBIQ+

A les portes d’aquesta jornada, Barcelona preparava una declaració Institucional del plenari en favor de la diversitat sexual i contra la discriminació del col·lectiu LGTBIQ+. Però s’ha quedat al calaix pel veto de Valents, segons ha pogut saber el TOT Barcelona. De fet, fins i tot Josep Bou (PP) donava el seu vot a favor a un text presentat pels Comuns.

La declaració instava Barcelona a treballar perquè la ciutat sigui “un lloc segur i amable en el qual viure la diversitat sexual, afectiva i de gènere de manera plena i normalitzada fomentant actituds positives, de suport i de no discriminació cap a les persones LGTBI+. Al mateix temps promoure activitats culturals i d’oci, espais i llocs de trobada i relació”. També instava a destinar més recursos a aquest col·lectiu, tant tècnics com econòmics, “ampliant el pressupost municipal en matèria de polítiques LGTBI+”.

Parera veu “privilegis” injustificats

El grup municipal de Valents ha justificat el veto a la resolució negant que calgui inversió en polítiques a favor del col·lectiu LGTBI i al·legant cal destinar-la a altres fins. “Quants diners es volen destinar? A qui aniran destinats? Per a què serviran? No està justificat l’increment”, sosté el partit que lidera la regidora Eva Parera.

A més, la força conservadora sosté que la declaració institucional presentada coincidint amb la pròxima commemoració de la jornada de l’alliberament LGTBI “no busca la igualtat”. Segons el seu parer, “busca donar privilegis a un col·lectiu”. “Per què és més prioritari el col·lectiu LGTBI que d’altres?”, interpel·la Valents.

Valents enumera altres mesures en què creu que l’Ajuntament ha d’abocar més fons públics. “Que destinin més diners a beques menjador, beques escolars, casals d’estiu per nens amb discapacitat, més seguretat als carrers, facilitar l’accés als parcs a persones amb discapacitat o fer accessibles els centres esportius a les persones grans”, replica en contraposició a la resolució que anava a rebre el suport de la resta de formacions.

L’esport, una peça clau de la igualtat

El text que presentaven els comuns també remarca el paper clau de les entitats esportives per a conscienciar, visibilitzar i elaborar plans d’actuació que treballin en la prevenció, la detecció i l’abordatge de la violència sexual en contextos esportius. Alhora, plantejava oferir de manera coordinada entre l’Ajuntament de Barcelona i les entitats especialitzades, com Panteres Grogues, “formació, específica adreçada a les entitats, clubs i associacions esportives de Barcelona”.

Precisament, Panteres Grogues -un club esportiu significat a favor dels drets LGTBI- ha lamentat que Valents hagi obstruït l’aprovació de la mesura. L’entitat ha recordat que la declaració “incloïa específicament la lluita contra la LGTBI-fòbia a l’esport”. “Ni un pas enrere en la defensa dels nostres drets!”, ha proclamat el club, que ha agraït el suport d’ERC, Barcelona en Comú, PSC, Junts, Cs i PP a la resolució.

Barcelona, un referent

En la introducció de la declaració es destaca que Barcelona ha estat una ciutat pionera en les polítiques de promoció de la diversitat sexual i de gènere, en el treball territorial amb entitats veïnals als districtes de la ciutat, amb programes específics de formació i ocupació a través de Barcelona Activa, així com en la generació de guies destinades a empreses per sensibilitzar i donar eines per promoure la diversitat en el món laboral i evitar la discriminació. Els Comuns consideren en aquest sentit que el paper del món local és primordial per a promoure “societats més igualitàries, respectuoses i justes”.


Més notícies
Intercanviador de metro a Barcelona / ES
La xarxa de metro estarà videovigilada el 2025 per perseguir la LGTBIfòbia
Notícia: La xarxa de metro estarà videovigilada el 2025 per perseguir la LGTBIfòbia
Comparteix
TMB preveu incrementar les càmeres de seguretat als trens per disposar d'imatges a temps real
L'edifici històric de la Universitat de Barcelona / Vicente Zambrano González
Barcelona fa traslladar la revetlla de l’orgull LGTBI per evitar el soroll
Notícia: Barcelona fa traslladar la revetlla de l’orgull LGTBI per evitar el soroll
Comparteix
L'Ajuntament la fa reubicar de Diputació a la plaça Universitat després que el Pride critiqués que li deneguessin el permís

Comentaris

  1. Icona del comentari de: A Españita potser però aquí... a juny 23, 2022 | 14:34
    A Españita potser però aquí... juny 23, 2022 | 14:34
    Van de liberals i són el fill bastard de Ciudagramos i Vox... Quina pena de genteta, mai seran ningú a Catalunya.
  2. Icona del comentari de: Ricard a juny 23, 2022 | 17:54
    Ricard juny 23, 2022 | 17:54
    La "valentia" s'acaba abans de començar... Seria interessant saber si aquesta colla s'haguessin enfrontat a Tejero. Però pel que es veu pel seu nivell de valentia s'hagueren amagat com a ratetes, o l'hagueren aplaudit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa