L’Observatori contra l’Homofòbia exercirà d’acusació per la pallissa del Somorrostro

L'entitat identifica 62 presumptes agressions i mostres d'odi a la comunitat LGTBI a Barcelona des de principis d'any

L’Observatori contra l’Homofòbia es presentarà com a acusació particular en el cas de la brutal agressió contra dues parelles gais a la platja del Somorrostro el maig passat. Els Mossos d’Esquadra van anunciar aquest dimecres la detenció de tres presumptes atacants i busca un suposat agressor més.

El portaveu de l’entitat, Eugeni Rodríguez, ha considerat important que les víctimes “tinguin la seva acusació pròpia”, alhora que ha convidat l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat a sumar-se a aquesta acusació particular per “reforçar el sentiment unitari d’erradicació de l’LGTBI-fòbia”. Rodríguez ha celebrat les detencions dels suposats autors de la pallissa al Somorrostro i ha agraït la tasca als Mossos, però alhora ha recordat que de les 25 agressions físiques registrades en el que va d’any s’ha detingut fins ara 4 persones. “Creiem important per trencar l’imaginari de la impunitat que hi hagi més detencions”, ha indicat.

L’Observatori contra l’Homofòbia ha registrat des de principis d’any 62 presumptes mostres d’odi contra la comunitat LGTBI a Barcelona, gairebé el doble de les 34 de finals de juliol del 2020. L’organització mantindrà els seus canals habituals oberts durant l’agost davant el “més que contrastat” augment de l’LGTBI-fòbia al conjunt de Catalunya, ha assenyalat Rodríguez.

Sobre el protocol contra l’lgtbifobia al transport públic que ha presentat avui TMB, en què l’OCH ha participat activament, Rodríguez ha considerat que es tracta d’una eina de polítiques públiques LGTBI “efectiva” que té l’objectiu d’aconseguir un transport públic “amable per a tota la ciutadania”.

Més informació

Nou comentari