Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Mossos detenen tres persones per la brutal pallissa homòfoba a la platja de Somorrostro
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han detingut tres persones a Barcelona com a presumptes autores de la brutal pallissa homòfoba que va tenir lloc a finals de maig a la platja de Somorrostro, avançada pel TOT Barcelona. El comissari portaveu dels Mossos, Joan Carles Molinero, ha explicat aquest dimecres que els detinguts són un home de 26 anys -amb antecedents per delictes contra el patrimoni i lesions per una baralla sense connotacions homòfobes-, un altre de 22 anys i un menor, de 17 anys. L’individu de més edat és el suposat autor del cop de peu a la boca a una de les víctimes, que encara arrossega seqüeles d’unes lesions greus per les quals va haver de ser operat. Queda un quart presumpte agressor per acabar d’identificar i localitzar. Molinero ha confiat que pugui ser arrestat en les “properes hores”.

Als detinguts se’ls imputen diversos delictes de lesions i delictes contra l’exercici dels drets fonamentals. Molinero ha afirmat que van atacar “de forma gratuïta” a dues parelles homosexuals, “sense provocació ni discussió prèvia”. El comissari ha afirmat que van escometre “escopint, agredint i insultant” les víctimes “per la seva condició d’homosexuals”. En aquest sentit, ha ressaltat que els presumptes atacants van ignorar la parella heterosexual que acompanyava les víctimes a la platja, per focalitzar tot l’atac en els quatre nois que van identificar com a gais, exhibint “des de l’inici fins al final un rebuig important, tant de forma verbal i física, cap a la condició sexual de les persones agredides“, ha explicat Molinero en base a les declaracions dels afectats i dels testimonis.

L’atac va ocórrer a la platja del Somorrostro la nit de dissabte 29 de maig, als volts de les 22 hores, segons va explicar a aquest diari una de les víctimes. El grup de tres parelles estava xerrant tranquil·lament fins que van irrompre uns nois que, amb “molta agressivitat”, van començar a insultar al crit de “maricons de merda” i proferint també amenaces: “Si m’aixeques la cella, et tallo el coll”, assegura la víctima que va dir un dels atacants. “Tots van començar a escopir-nos i a llençar-nos sorra al damunt —va relatar M.—, un d’ells va venir cap a nosaltres i va donar un cop de peu a un de nosaltres i és quan ens vam aixecar i van començar els cops: va ser horrible”.

Molinero ha assegurat que, per la informació que disposen fins ara, els Mossos no vinculen els assaltats amb grups organitzats o d’extrema dreta. El cas ha estat el primer que la nova unitat de delictes d’odi i discriminació dels Mossos ha assumit i la identificació dels autors ha sigut un “treball minuciós”, ha comentat Molinero, basat en les declaracions dels afectats i els testimonis i la revisió de les imatges de les càmeres de vigilància, tant de la platja com dels llocs per on els atacants van arribar-hi i després van marxar-hi. S’espera que els sospitosos -que no ha prestat encara declaració aquest dimecres- passin a disposició judicial a partir de demà.

El mateix cap de setmana de la brutal agressió a la platja de Somorrostro es van produir altres dos atacs de presumpte caràcter homòfob a Barcelona, una a la plaça Lesseps i una altra al voltant de l’Auditori. El comissari ha informat que les investigacions continuen obertes i que la manca de testimonis dels fets fa que resulti “més difícil” posar nom i cognom als atacants.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa